Marşul pentru Viaţă

Mărturia noastră este importantă, binevenită și necesară: Marșul pentru Viață 2024 Iași

de Redacția Stiripentruviata.ro

„Viața este un dar de la Dumnezeu și neprimirea acestui dar are consecințe tragice în viața noastră și a celor din jur”, a spus Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul sâmbătă, la Marșul pentru viață de la Iași, relatează Agenția de știri Basilica.

„De aceea, mărturia noastră de astăzi, a celor puțini sau mulți, câți ne-am adunat în numele acestui crez, este importantă, binevenită și necesară. Este bine să înțelegem de ce suntem aici, să ne susținem acest crez și să facem tot ceea ce ține de noi pentru ducerea până la capăt a acestui adevăr”, a continuat Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

PS Nichifor Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a participat sâmbătă, 30 martie 2024, la Marșul pentru Viață Iași. Foto: Doxologia.ro / Pr. Silviu Cluci

„«Construim împreună pentru viață» – aceasta este tema marșului pentru acest an și încercăm să construim o comunitate de oameni cărora să le pese de cei din jurul nostru, în special de cei mai vulnerabili, de cei care sunt încă nenăscuți sau abia născuți, precum și familiile care îi primesc și care îi doresc, pentru ca să aibă sentimentul că nu sunt singuri”, a spus la eveniment Pr. Radu Brînză, coordonatorul Departamentului Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

O dificilă criză de sarcină depășită

Între vorbitori s-a aflat și Ioana Dumitrașcu, o mamă a patru copii care a depășit o dificilă criză de sarcină. „Atunci când mergi cu Dumnezeu de mână, nimic nu mai este imposibil”, a spus ea.

„Oricât de critică ar fi situația prin care treceți, vă rog, îndrăzniți să cereți, să primiți ajutor și să credeți în misiunea voastră de mame. În momentul în care vă veți ține pruncuţii la piept, veți înțelege că merită să luptăm pentru viața lor, chiar și în fața morții.”

Programul evenimentului a mai inclus discursul Primarului Iașilor, Mihai Chirica, și festivitatea de premiere a concursului „Viața prin ochi de copil”.

Copii bursieri din familii numeroase și voluntarii Pro Vita Iași, alături de copiii de la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”, coordonați de Pr. George Alexandru Lupu, au cântat imnul marșului din acest an, iar alte momente artistice au fost susținute de Corul Marii Uniri și Corul de copii al Municipiului Iași.

Voluntari Pro Vita Iași la Marșul pentru Viață Iași, sâmbătă, 30 martie 2024. Foto: Doxologia.ro / Pr. Silviu Cluci

Pro Vita Iași a organizat peste 200 de activități în Luna pentru viață 2024, iar Marșul pentru viață a avut loc sâmbătă în 19 localități din eparhie: Bazga-Răducăneni, Borca, Botoșani, Darabani, Dorohoi, Hârlău, Iacobeni, Iași, Pașcani, Petricani, Piatra-Neamț, Podu Iloaiei, Scânteia, Săveni, Ștefănești, Târgu-Neamț, Țibănești, Țuțora, Vlădeni.

Studenții străini din oraș au participat și ei sâmbătă, 30 martie 2024, la Marșul pentru Viață Iași. Foto: Doxologia.ro / Pr. Silviu Cluci

La Marșul pentru viață de la Iași au participat aproximativ 5.000 de persoane.


Prin Programul Praesidio, Pro Vita Iași sprijină femeile în criză de sarcină cu ajutor financiar și medical, consiliere post-avort, locuință protejată, Grupul de suport pentru mamele de îngeri „Dincolo de nori este iubire” și consiliere pentru mame la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași. Oricine poate cere ajutor la linia telefonică gratuită 0800 800 116.

O familie numeroasă din Arhiepiscopia Iașilor a celebrat bucuria de a fi împreună în lume participând la Marșul pentru viață de la Iași sâmbătă, 30 martie 2024. Foto: Doxologia.ro / Pr. Silviu Cluci

Prin Proiectul „Sf. Stelian”, Pro Vita Iași susține familiile cu mulți copii, oferind burse școlare și activități recreative pentru mame, iar prin Proiectul „Dar pentru copii”, ajută la îmbunătățirea situației locative a familiilor numeroase.

În prezent, se lucrează la construcția Centrului Maternal „Sf. Emilia”, un serviciu social complex de tip rezidenţial care va preveni separarea copilului de părinţi.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button