Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru viață de la Zagreb 2022

de Redacția Stiripentruviata.ro

Sâmbătă a avut loc la Zagreb a șaptea ediție a Marșului pentru viață din Capitala Croației. Ea a fost precedată de trei marșuri locale și va fi urmată de marșuri și în alte orașe din această țară pe tot parcursul anului. La Split marșul are loc sâmbătă, 21 mai 2022.

„Sunt aici pentru că aceasta este cu siguranță cea mai pozitivă zi a anului, pentru că îmi iubesc viața, iubesc viețile altora și îmi place să am mulți oameni în jurul meu – sunt recunoscătoare fiecăruia dintre ei” – a spus Marta Blajić Džaja, o participantă la marș.

Ivica Katic, un tată cu copilul lui în brațe, a spus: „Am venit aici pentru a susține viața. Viața merită trăită. Vrem să transmitem un mesaj acelor mame și părinți care se află în diverse necazuri: că nu sunt singuri – nici spiritual, nici material. Există ajutor, doar decideți-vă pentru viață!”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Suntem părinții a opt copii și am venit să susținem Marșul pentru viață, deoarece credem că mama este purtătoarea și ocrotitoarea vieții în orice moment, indiferent de moment sau de problemele cu care se confruntă”, a spus Zorka Pivac, venită la marș cu soțul și o parte din copii.

Marșul pentru viață de la Zagreb este organizat de Željka Markić, medic pro-viață (centru). Majoritatea medicilor croați refuză să facă întreruperi de sarcină din motive de conștiință.

La marș au participat și persoane pro-viață din Slovenia, țara vecină. o slovenă, fostă susținătoare a avortului, s-a numărat printre vorbitorii marșului.

„Ca studentă, am avut de două ori ocazia să sfătuiesc o prietenă să nu-și avorteze copilul, dar nu am știut cum să o fac”, a spus slovena Urša Cankar Soares, pedagog Montessori, mamă a trei copii. „Exemplul prietenei mele m-a învățat că trauma avortului nu dispare în timp, ci doar se transformă în alte forme de suferință”, a mai precizat ea.

Slovena a mai precizat că există un turism pentru avort în Slovenia. „Nu este compasiune să luăm viața unui copil croat în spitalele noastre slovene sub pretextul eticii”, a mai spus ea. „Aș fi mândru dacă experții sloveni, cu știința lor medicală, ar putea accepta copii străini pentru tratament, și nu ca ei să vină la noi să moară. Aceasta nu este compasiune, nu este ajutor.”

FOTO

Marșul pentru viață din 14 mai 2022 de la Zagreb, Croația:


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button