opinii

Marea Britanie: Celebrarea unui secol de drept de vot pentru femei, anulată ca să nu ofenseze transgenderii

de Emanuel Conțac, Facebook

La Leeds, un grup de feministe a vrut să serbeze în context oficial 100 de ani de la dreptul de vot pentru femei, obținut prin efortul sufragetelor, informează The Times.

Dar, surpriză, The Leeds Civic Hall nu a mai fost disponibilă. Autoritățile au anulat evenimentul în urma unei reclamații că întâlnirea „va răspândi ura” împotriva persoanelor transgender.

Grupul feminist avea pe agenda discuțiilor următoarea întrebare: Ce riscuri pentru siguranța femeilor presupune decizia de a permite unei persoane să se declare (pe cont propriu, fără expertiză) femeie?

Fiindcă în viziunea edililor de la Leeds deschiderea acestui subiect este un semn clar de „ură”, sufragetele moderne au fost izgonite de la primărie și s-au văzut nevoite să filozofeze politic într-un pub.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Autoritățile încă n-au primit nicio dovadă cu privire la efectele letale pe care discuția le-ar fi putut avea asupra persoanelor transgender. Ca în glumele de la Radio Erevan, „nu se știe, se va cerceta”.

P.S. Ne uităm la aceste dezbateri și ni se par neverosimile, absurde. Ăsta e unul dintre motivele pentru care voi spune DA la referendum.

Citește mai multe opinii de Emanuel Conțac

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button