Marşul pentru Viaţă

Mame și copii au celebrat darul vieții la Marșul pentru viață 2022 de la Chișinău (FOTO)

de Redacția Stiripentruviata.ro

Marșul pentru viață 2022 de la Chișinău a fost organizat sâmbătă, 26 martie, de Asociația Moldova pentru viață.

Numeroase mame și copiii lor au parcurs traseul Spitalul Clinic municipal nr. 1 – IMSP (Str. Melestiu 20) – Viaduct – Str. Ciuflea – Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Marii Adunări Naționale.

La punctual terminus a avut loc concertul caritabil Live for Life. Au cântat Oltea Boldureanu, coordonatoarea proiectului Școala Familiei Chișinău, și corul de copii al Studioului de talente Lollipops Moldova, coordonat de Angela Cațăr.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Din partea Mitropoliei Basarabiei a participat Părintele Arhidiacon Constantin Olariu, Consilier la Sectorul Comunicare, Media și Relații Publice.

„Sunt opt ani de când activitățile din Luna pentru viață organizate în comunitățile locale au început să se extindă datorită dragostei, efortului și perseverenței oamenilor frumoși care au această conștiință a binelui – fiecare viață este un dar”, a transmis Nadejda Usatîi, Președinta Moldova pentru viață.

„Suntem invitați să ne asumăm angajamentul pentru fiecare viață ascunsă sub altarul inimii mamei. Această lucrare a binelui va pacifica viața noastră prin lumina, prin bucuria, prin zâmbetul pe care fiecare copil o aduce în lume”, a adăugat ea.

„La Marșul pentru viață 2022 de la Chișinău, majoritatea participanților au fost tineri. Ne bucurăm de hotărârea lor în a sprijini femeile însărcinate și copiii, familia și societatea, cu conștiința că viitorul cu adevărat echitabil, echilibrat, luminos se construiește pas cu pas, cu fiecare viață, cu fiecare om”, a mai spus reprezentanta asociației organizatoare.

Luna pentru viață 2022 se va încheia la Chișinău cu un atelier online de povești pentru copii care va fi susținut de scriitoarea și ilustratoarea Veronica Iani.

FOTO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button