Marxism culturalopinii

UPDATED. Mai grav va fi când va fi interzisă folosirea în public a cuvintelor „mamă” și „tată” ca să nu se simtă ofensați cei cu părinte 1 și părinte 2

Primăria din Paris a decis înlocuirea formulei „mamă și tată” cu „părinte 1 și părinte 2” în actele de stare civilă. „Ce mai urmează acum, numerotarea copiilor?”, se întreabă retoric publicația Le Figaro. O utilizatoare de Facebook dă răspunsul. Nu, nu urmează numerotarea copiilor, ci altceva:


de Cristina Popescu, Facebook

Apropo de noua decizie luată de consiliul local al Parisului privind termenii ce vor trebui folosiți în actele de stare civilă pentru părinți -părinte 1 și părinte 2.

Pentru a le face compatibile și cu situația partenerilor adoptatori de același sex; (…) nu înlocuirea termenilor în certificatul de naștere e cea mai problematică, mai grav va fi când va fi interzisă folosirea în public a cuvintelor „mamă” și „tată” ca să nu se simtă ofensați cei care au doar părinte 1 și părinte 2 sau, mai bine zis, doi părinte 1.

UPDATE: Tot legat de schimbarea mențiunilor din actele de stare civilă pariziene.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Eu cred că nici termenii „părinte 1” și „părinte 2” nu sunt chiar o soluție de viitor pentru certificatele de naștere, în loc de „tatăl” și „mama”; mi se pare mie sau „părinte 2” sună un pic … hm … ofensator și cam de categoria a doua? Mai degrabă doi de „părinte 1”; sau „părinte” și atât, că atunci se potrivește și dacă se va elimina cândva condiția privitoare la numărul partenerilor/soților.

Dacă mă gândesc bine, chiar și „părinte” sună cam problematic, are un iz, cum să-i zic … patriarhal și cam popesc; ah, da, „Aparținători”, ăsta-i cuvântul pe care-l căutam. Neutru, nedistinctiv și neofensator.

Citește mai multe articole de Cristina Popescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button