familieMarxism cultural
Serie de conferințe: „Definirea căsătoriei și a familiei în Constituția Românei”, Botoșani și Iași
Pe 5 și 6 martie, la Botoșani, respectiv la Iași, vor avea loc conferințele dedicate definirii căsătoriei și famliei în Constituția României.
Acestea vor fi susținute de d-na Adina Portaru, Avocat ADF International (Bruxelles), și dl. Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie, care a cerut organizarea referendumului pentru clarificarea în constituția României a definiției căsătoriei ca uniunie dintre un bărbat și o femeie.
Despre Adina Portaru
ADF International (cu sediul la Bruxelles) este una dintre cele mai importante organizații care apără libertatea religioasă în lume.
ADF International are statut consultativ la Organizația Națiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European, la Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. ADF International a intervenit și a consiliat în mai mult de 50 de cazuri în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.
ADF International a oferit un punct de vedere Curții Constituționale a României atunci când a luat în discuție inițiativa Coaliției pentru Familie, pentru modificarea Constituției. Acest punct de vedere este disponibil aici.
Citește și Adina Portaru, ADF International: „Inițiativa Coaliției pentru Familie este în deplină concordanță cu drepturile omului și cu jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene și a Curții Europene a Drepturilor Omului”
Citește și VIDEO cu transcriere integrală. Sophia Kuby, Alliance For Defending Freedom: „Când redefinești căsătoria, lipsești copilul de mamă sau de tată. Sperăm ca România să aibă o dezbatere onestă în acest sens”
Despre Mihai Gheorghiu
Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la stiripentruviata@gmail.com
DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.