Marşul pentru Viaţă

Luna pentru viață ajunge și în diaspora română

de Redacția Stiripentruviata.ro

De sărbătoarea Bunei Vestiri, la Catedrala Mitropolitană „Sfinții Arhangheli” din  Paris a avut loc o întâlnire intergenerațională a doamnelor din diaspora română.

Acestea au făcut, împreună cu Maica Doroteea Ștefanache de la Mănăstirea Godoncourt, o rememorare a învățăturilor primite în familie.

Intitulată „De la bunică la mamă și apoi la fiică”, întâlnirea s-a înscris atât în cadrul Lunii pentru viață 2023, cât și în cadrul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice în Patriarhia Română.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În cadrul Lunii pentru viață, discuția s-a adresat doamnelor tinere cu informația că la Mănăstirea Godoncourt funcționează „Punctul pentru viață”. La inițiativa Părintelui Mitropolit Iosif, mănăstirea oferă sprijin, inclusiv găzduire, femeilor în criză de sarcină.

Partea discuției care s-a înscris în cadrul Anului omagial 2023 a fost cea în care doamnele și domnișoarele au avut ocazia să discute despre învățăturile primite în familie pe linie maternă și să își amintească de bunici, mame, soacre, verișoare, învățătoare și alte femei importante de pe parcursul vieții lor.

Anul acesta, pentru prima dată, activitățile din cadrul Lunii pentru viață au ajuns și în comunitățile românești din diaspora.

Anul acesta au fost 1100 de localități din România și Republica Moldova în care s-a organizat un marș pentru viață sau cel puțin o altă activitate în cadrul Lunii pentru viață. Tema Lunii și Marșului pentru viață din acest an: „Viitorul este pro-viață”.


Marșul pentru viață este punctul culminant al Lunii pentru viață, serie de manifestări care au loc în luna martie, celebrează viața copiilor născuți și nenăscuți și propun măsuri de sprijin pentru femei însărcinate, mame și familii.

Mișcarea nu se concentrează pe interdicții, ci promovează schimbări legislative afirmative, care să creeze mediul propice pentru creșterea copiilor și sprijinirea femeilor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button