eutanasie

Legislativul Quebecului votează eutanasia sub titulatura „ajutor medical pentru a muri”

eutanasie

de Peter Baklinski, LifeSiteNews.com, 5 iunie 2014

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pe 5 iunie, 2014, Quebec a devenit prima provincie canadiană care a legalizat eutanasia, Adunarea Națională votând cu 94 de voturi pentru și 22 contra pentru ca doctorii să-și poată ucide pacienții sub forma „ajutorului medical pentru a muri”.

Legea 52 a fost propusă anul trecut de către fostul partid de guvernământ al lui Pauline Marois, reintrodusă acum o lună de noul premier liberal al provinciei, Philippe Couillard, și fiind susținută de toate partidele. Intitulată „Legea pentru respectarea îngrijirii sfârșitului vieții”, actul legislativ permite celor cu „o boală gravă și incurabilă”, printre alte criterii, să solicite moartea prin intermediul unui doctor.

Codul Penal al Canadei interzice în prezent eutanasia și suicidul asistat, iar susținătorii vieții umane acuză guvernul de la Quebec de a încerca să „păcălească” codul prin definirea eutanasiei ca „tratament medical”. Guvernul federal a declarat, la rândul său, că este conștient de conflictul dintre legea 52 și legea federală și că ar putea să ia măsuri dacă legea trece. Dar dacă guvernul federal nu acționează, această nouă lege va crea un precedent pentru ca eutanasia să devină o parte normală a sistemului de îngrijire a sănătății de-a lungul Canadei.

O alianță a medicilor din Quebec s-a opus actului legislativ, aceștia spunând că nu vor administra moartea pacienților și numind eutanasia prin injecție letală „nu o formă de îngrijire, ci mai degrabă încetarea definitivă a oricărei îngrijiri”. Medicii canadieni în general se opun legalizării eutanasiei, numai 16 procente declarând că își vor eutanasia pacienții dacă practica devine legală.

Un sondaj din octombrie anul trecut arată că susținerea eutanasiei a scăzut de la 72 de procente la 35 de procente după ce respondenții au fost informați de abuzurile săvârșite în țări precum Belgia.

Alex Schadenberg, președintele Coaliției pentru Prevenirea Eutansiei, se așteaptă ca noua lege a Quebec-ului să deschidă ușa pentru aceleași abuzuri care au loc actualmente în Belgia, unde studiile arată că oamenii sunt eutanasiați fără să solicite aceasta iar categoriile celor eligibili pentru eutanasie continuă să se extindă.

foto: www.freedigitalphotos.ne

******************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button