familie

La Hârja a fost inaugurat un nou centru de servicii sociale dedicat familiilor aflate în situații de risc

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a inaugurat miercuri Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii de la Hârja.

Centrul oferă servicii și consiliere de asistență socială pentru mame minore și femei însărcinate, consiliere psihologică în situații de criză de sarcină, consiliere psihologică individuală pentru adolescente aflate în dificultate, sprijinirea părinților și viitorilor părinți aflați în dificultate etc.

Președintele Asociației de la Hârja, părintele Ilarion Mâţă a declarat pentru Basilica.ro că serviciul social are ca scop „înfiinţarea şi dezvoltarea unui sistem realist şi eficient de servicii sociale pentru familiile aflate în situații de risc la nivel local”.

Tot miercuri, Arhiepiscopul Ioachim a sfinţit locul pentru două clădiri ce vor găzdui centre pentru copii şi tineri.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Într-una dintre clădiri va funcţiona un ambulatoriu pentru copii și tineret cu deficiențe.

„Din păcate la nivelul teritoriului GAL Valea Trotuşului nu există un centru care să asigure acest tip de servicii, iar capacitatea financiară şi resursa umana la nivelul primăriilor este relativ scăzută”, a spus părintele Ilarion făcând referire la necesitatea unui astfel de centru.

Cea de-a doua instituţie socială va avea ca scop principal prevenirea abandonului şcolar.

„Centrul de zi pentru tineret şi copii va avea ca misiune prevenirea abandonului si institutionalizarea copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei a unor activitati de îngrijire, educaţie, recreere, socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolara şi profesională”.

Asociaţia de la Hârja a fost înfiinţată în anul 2012.

Serviciul social a fost aşezat sub ocrotirea Maicii Domnului, având ca hram sărbătoarea Bunei Vestiri.

Sursă: basilica.ro
Foto credit: Asociaţia de la Hârja/Pr. Ilarion Mâţă


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button