miracolul vieţii

La 6 săptămâni, pulsul bebelușului nenăscut este de aproximativ 110 bătăi pe minut

de Redacția Stiripentruviata.ro

„În timp ce unii oameni susțin în mod eronat că un copil nenăscut, la 6 săptămâni de sarcină, embrionul este doar o aglomerare de celule, știința demonstrează că acesta este deja o ființă umană complexă”, a declarat Dr. Tara Sander Lee, director la Charlotte Lozier Institute. 

„Inima unui copil nenăscut bate activ la 6 săptămâni și a bătut deja de 16 milioane de ori până la 15 săptămâni.  De fapt, la 6 săptămâni de sarcină, pulsul bebelușului este de aproximativ 110 bătăi pe minut, ceea ce poate fi detectat cu ușurință la ecograf.”

Cu peste 60 de oameni de știință acreditați, cercetători, medici practicieni, statisticieni și alți academicieni, Charlotte Lozier Institute (CLI) face cercetări pro-viață de peste un deceniu.  Institutul a creat și un micro-site educațional despre dezvoltarea copilului nenăscut, sub titlul „Voyage of Life” („Călătoria Vieții”).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Datele validate științific despre bebelușii nenăscuți aflați în a șasea săptămână de sarcină includ:

Inima bate în mod activ la 6 săptămâni. Între concepție și naștere, inima bebelușului va bate de aproximativ 54 de milioane de ori.

Pulsul mediu a bebelușului (frecvența cardiacă) este de 110 bătăi pe minut. Cifra crește la 175 bătăi pe minut până la 9 săptămâni de gestație.

Prezența unei bătăi a inimii la 6-8 săptămâni de gestație este corelată cu o rată de nașteri vii de 98% în cazul sarcinilor normale, fără intervenție.

În a șasea săptămână de sarcină, creierul copilului s-a împărțit în trei secțiuni principale, responsabile de detectarea și luarea deciziilor, de deplasarea și urmărirea obiectelor și de funcțiile vitale ale corpului.

Tot în a șasea săptămână încep să se formeze ochii, urechile și nasul.

„Știința recunoaște ceea ce industria avortului încearcă să ascundă.  Chiar și la 6 săptămâni de sarcină, acești băieței și fetițe sunt ființe umane uimitor de complexe, cu o inimă care bate.  O inimă care bate la fel ca a ta și ca a mea”, subliniază Charles A. Donovan, președintele CLI.

„În dezbaterile juridice și discuțiile care încearcă să schimbe accentul pe altceva, nu trebuie să pierdem din vedere umanitatea inconfundabilă a acestor copii. Când apărăm un copil nenăscut căruia îi bate inima arătăm că avem și noi o inimă.”

Resurse suplimentare:


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button