avort

Kathy Ireland – De ce susțin dreptul la viață al copiilor nenăscuți

Kathleen Marie Ireland, Kathy Ireland așa cum este ea cunoscută, s-a născut în 1963. În anii 80 și 90 ea, Cindy Crawford și Christie Brinkley au fost cele mai în vogă modele, iar odată cu succesul lor a apărut în lumea modei termenul de ”supermodel”. Spre deosebire de multe modele care sunt folosite în perioada tinereții de către industriile frumuseții, mediei și de divertisment, iar apoi sfârșesc în promiscuitate și mizerie, Kathy Ireland a avut un drum diferit. În timp, a declarat că regretă unele dintre aparițiile ca model, dar că, maturizându-se în credință, speră să facă din ce în ce mai mult ce este bine.


În 1993 a lansat o companie proprie, care valorează în prezent 2 miliarde de dolari. În 1988 s-a căsătorit cu doctorul Greg Olsen, specialist în medicina de urgență. După ce a născut primul copil (Erik, 1994), l-a pierdut pe cel de-al doilea, iar la a treia sarcină doctorii i-au spus că fetița are Sindromul Down. După nașterea ei (Lily, 1998), s-a dovedit că nu era așa. Oricum, pe toată perioada sarcinii, ceea ce i-a dat liniște a fost că a avut încredere în Dumnezeu. În 2003 s-a născut Chloe.

Prioritățile ei sunt credința și familia, și apoi afacerile. O mare parte din afaceri vizează soluții pentru familii și pentru mame ocupate, aceasta fiind și situația ei. Pe lângă familie și funcțiile de CEO și designer, ea a găsit timp pentru a susține numeroase conferințe pe teme de motivație a tinerilor, pentru familie, pentru-viață, de combatere a sărăciei. Este implicată în numeroase organizații de caritate, pentru-viață, de sprijin pentru persoanele cu nevoi speciale (în special cu Sindromul Down, sora ei având un copil cu SD), educațional-creștine, de sănătate (pentru copii și pentru persoanele bolnave de SIDA). A publicat 3 cărți motivaționale și trei cărți pentru copii.


Toate acesta au fost posibile și datorită abordării pragmatice și logice a problemelor vieții. Claritatea logică a discursului ei este evidentă în argumentația despre viața copiilor nenăscuți din fragmentul de mai jos. Acesta face parte dintr-o emisiune de pe canalul TV Fox News, a unui fost candidat la alegerile prezidențiale din SUA, Mike Huckabee, din 2009.


Calitatea de bun comunicator a Kathy-ei Ireland s-a remarcat chiar în acest an, 2012, când, după ce a fost criticată de către PETA pentru că a produs o serie de îmbrăcăminte de haine de blană și i s-a cerut să oprească producția, ea a răspuns că va face așa atunci când și PETA se va implica în activitățile de apărare a vieții copiilor nenăscuți. Aceasta pentru că PETA și alte organizații care apără drepturile animalelor sunt susținători ai avortului în mod necondiționat, ignorând faptul că vor dreptul la viață pentru animale, dar îl interzic copiilor.

Textul emisiunii:

Suntem din nou împreună, acum o avem invitată pe Kathleen Ireland, autoarea best-sellerului “Soluții reale pentru mămicile și tăticii ocupați”, pentru cei care vor să afle mai multe despre sfaturile unei mame de la Kathleen Ireland.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Discutam despre distribuirea de ziare, dar evident nu aceasta este cariera aleasă de dvs. Ați ajuns un super-model încă din adolescență, ceea ce a fost un salt remarcabil, de la livrarea de ziare la 5 dimineața să ajungi la a merge pe podium în Paris.


Deci, cum ați debutat? Cum ați ajuns fotomodel, și probabil unul din cele mai bune modele care au existat vreodată?


Sunteți foarte amabil, da, m-am descurcat, sigur nu atât de extraordinar. Nu era acesta planul, aspirația mea. Sunt recunoscătoare pentru acea educație foarte bună care mi-a deschis ochii, dar am știut întotdeauna că locul meu este de cealaltă parte a aparatului de filmat. Am încercat și am avut și eșecuri în multe afaceri înainte de a iniția brandul nostru cu PF Socks în 1993.


Ați avut o experiență care v-a schimbat cariera de fotomodel. Erați în Paris și mama dvs. v-a trimis o carte specială. Erați adolescentă, departe de casă, lucrați ca fotomodel. Ceva s-a întâmplat într-o noapte. Ce a fost?


Mama se convertise la creștinism cu un an înainte. Când eram copil, nu am avut niciodată o Biblie în casă, vedeam Biblia doar în cabinetul doctorului. Mă uitam la poze și unele erau înfricoșătoare. Mama mi-a trimis o Biblie. Din cauza oboselii de la zborurile cu avionul, a plictiselii și a singurătății, am deschis-o. Eram o adolescentă rebelă, puneam la îndoială orice autoritate, mă întrebam ce este cu adevărat bine și ce este rău, cine știe cu adevărat care este adevărul?


Am deschis la întâmplare la Evanghelia de la Matei și când am început să citesc am știut că țineam în mâini Adevărul, și viața mea s-a schimbat pentru totdeauna. Îmi pare rău că învăț greu și că am rămas atât de mult timp la abecedarul creștinismului. Citeam unele pasaje care-mi plăceau, la altele ziceam „O fi o greșeală de tipar” sau ceva de genul ăsta. Încercam să-L modelez pe Dumnezeu așa cum voiam eu să fie. Eram atât de arogantă! În loc să mă las în mâinile Lui și să-L las pe El să mă transforme în persoana care trebuia să devin, ca și creație a Sa.


Dar,  pe plan personal, există și un alt aspect al vieții dvs. care mie mi se pare fascinant. Și știu că nu vă e teamă să vorbiți despre asta, ceea ce mi se pare atât de deosebit pentru o celebritate, care de obicei spune „Nu vreau să am de-a face cu nimic de genul asta!”. Mai demult erați în favoarea dreptului de a alege, dar pe urmă ați devenit foarte clar pentru-viață. Care a fost punctul de cotitură pentru dvs., care a fost declicul care v-a făcut să ziceți „Aceasta este o ființă umană!” ?


Când am citit câteva cărți de medicină și am văzut dovezile științifice – după cum am zis, am fost un creștin începător pentru foarte mult timp. Chiar și în calitate de creștin, am fost mult timp pro-alegere. Întotdeauna am luptat și voi continua să lupt pentru drepturile femeilor. Astfel consideram că ”chiar dacă eu nu aș face un avort, cine sunt eu ca să impun altcuiva credințele mele? Este vorba de corpul unei femei și este alegerea ei până la urmă.”


Când mi-am dat seama că aceasta însemna să susțin două puncte de vedere total diferite, am început să studiez intens cărți de medicină și articole de cercetare științifică, și am aflat că în momentul conceperii apare o nouă viață. ADN-ul, planul genetic este acolo. Sexul este determinat, tipul de sânge este determinat, setul unic de amprente digitale este deja determinat.


Atunci am pus mâna pe telefon, am sunat la Planned Parenthood și am zis „Ajutați-mă să înțeleg, dați-mi cele mai bune argumente pe care le aveți!” Și cele mai bune argumente ale lor au fost „Păi nu e decât o masă de celule, dacă faci avortul destul de devreme nici nu arată ca un copil!”


Deci noi suntem o masă de celule! Acea ființă umană nenăscută nu arată ca un bebeluș, la fel cum un bebeluș nu arată ca un adolescent și un adolescent nu arată ca un om în vârstă, dar acea ființă umană nenăscută arată exact cum ar trebui să arate o ființă umană în acea etapă a dezvoltării sale! Această ființă umană continuă să crească și să se schimbe. Unii zic, dacă faci avortul într-o anumită etapă e OK. Conform biogeneticii, orice formă de viață provine dintr-o materie vie preexistentă, fiecare specie se reproduce după tiparul său; astfel oamenii se pot reproduce doar în alte ființe umane. Deci nu începe ca o altă specie și devine apoi o ființă umană, la un moment dat pe parcurs!


Unii zic, e vorba de corpul unei femei, este alegerea ei! Dar sunt șanse de 50% ca fătul pe care-l poartă să fie băiat, iar acest băiat are penis, pe când femeile nu au penis! Deci, deși fătul se află în corpul ei, nu este parte din corpul ei. În concluzie, eu cred că, dacă ar fi adevărat că fătul nenăscut nu este o ființă umană, atunci faceți oricâte avorturi vreți, oricând vreți, nu e nevoie de nici o justificare! Dacă însă copilul nenăscut este o ființă umană, atunci nici o justificare nu este suficientă, cu excepția cazului în care este periclitată viața unei alte ființe umane, a mamei. Dar în acest caz nu ucizi, ci salvezi o viață.


De asemenea, eu cred că atunci când are loc un avort sunt cel puțin două victime. Nu putem să le condamnăm pe femei, femeile sunt foarte afectate de acest lucru și nu dezvăluie totul din ceea ce au trăit. În special în calitate de creștini, trebuie să fim foarte atenți să nu o condamnăm, pentru că dacă facem asta putem să o îndepărtăm, să zică, „Oamenii ăștia cu dumnezeul lor sunt atât de răi! Nu vreau să am nimic de-a face cu dumnezeul lor!”. Mai mult, le va spune și prietenilor. Deci e o problemă pe care trebuie s-o abordăm cu dragoste, dar cred că trebuie să îndepărtăm politica din acest subiect și să-l lăsăm în mâinile științei. Chiar dacă nu împărtășești credința noastră, și un ateu poate ști că nu e bine să iei o viață inocentă. De aceea, nu am nimic împotrivă să impun acest lucru altora.


Partea științifică este clară aici, Kathy. Explicația dvs. este probabil cea mai clară, cea mai eficientă pe care am auzit-o, nu doar de la celebrități, ci de la orice persoană, inclusiv din politică. Și vreau să vă mulțumesc pentru claritatea cu care ați abordat această problemă. Simțiți că uneori acest subiect vă doare, în relațiile cu oamenii, pentru că oamenii pur și simplu nu vor să audă asta?


Mulțumesc! Dacă e vorba de o viață umană, este absolut irelevant. Dar, da, a fost interesant cu această carte, au fost emisiuni anulate, discursuri anulate, după ce a apărut prima mea carte, „Inspirație puternică – 8 lecții care îți pot schimba viața” – acolo vorbesc pe larg despre subiectul vieții și cum am ajuns la asta – pe măsură ce oamenii au aflat, e foarte interesant, legat de credință. Nu aș vrea niciodată, în niciun caz, să-mi exploatez credința. Dar n-ar putea să-mi fie vreodată rușine de ea. Aceasta mă reprezintă, este baza pe  care stau, deci n-aș putea să am o conversație importantă fără această bază, fără această stâncă, ancora sufletului meu. Dar, este interesant, sunt oameni care nu vor să audă despre asta, și asta e.


Dacă se mai întâmplă vreodată să vi se mai anuleze vreo emisiune, vă rog veniți la noi, pentru că mi-ar face mare plăcere să fiți aici ori de câte ori puteți veni. Acum nu mai avem foarte mult timp. Aș vrea să vă încurajez să continuați. Este fantastic ce faceți, vocea articulată pe care o aveți în acest subiect. Și e un lucru deosebit să vezi pe cineva cu o viață atât de spectaculoasă, ca fotomodel și chiar ca om de afaceri. Reiese foarte clar din carte că dumneavoastră simțiți că cea mai mare realizare pe care o aveți este jobul de CEO în cămin cu cei trei copii micuți: Erik, Lily și Cloy.  Este evident că ei sunt bucuria vieții, împreună cu soțul dumneavoastră Greg, care este doctor. Dacă lumea nu ar cumpăra cartea pentru nici un alt motiv, povestirea cazului în care el aproape că s-a înecat merită citită. Ați putea veni odată să povestiți despre asta, pentru că merită o emisiune întreagă. Mai puteți rămâne azi puțin mai mult?


Da, mi-ar plăcea foarte mult!


Mă bucur că mai puteți să rămâneți, mulțumesc! Acum urmează o pauză și vom reveni cu Kathleen Ireland și ni se va alătura și Părintele Jonathan Morris. Rămâneți cu noi!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button