religie

(VIDEO update) Ioan Aurel Pop: „Dizolvarea națiunilor nu poate determina construcția europeană de succes. Această direcție de gândire e falimentară”

În discursul ținut la „Micul dejun cu rugăciune – Valori identitare europene”, care are loc în perioada 2-3 octombrie 2019 la Palatul Parlamentului din București, Președintele Academiei Române a spus:

„Dizolvarea națiunilor nu poate determina o construcție europeană de succes. Această direcție de gândire e falimentară.

Identitatea nu se naște peste noapte și nici prin hotarâri ale parlamentelor. Identitatea astfel făurită de lideri este falsă. Unitatea europeană nu poate fi făcuta împotriva națiunilor.

Soluția pentru Europa este o simbioza între specificul național și universalism, un concert al națiunilor însuflețite de un ideal comun, spiritual sau cultural.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Extrasul din discurs a fost postat live pe Facebook de unul din participanți, omul de afaceri Andrei Manea.

VIDEO. Discursul integral al acad. Ioan-Aurel Pop

VIDEO. Transmisia live integrală pe pagina Prodocens Media


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button