avort

În urmă cu trei luni eram de partea celor care aprobă avortul

De Danica Keeton
30 Octombrie 2012 (Bound4Life.com) – Hotărârea ta nu te afectează numai pe tine, ci îi influențează și pe cei din jurul tău.
Până la sfârșitul lui iulie a acestui an am fost pro-alegere în ceea ce privește avortul. Știu că pare greu de crezut că cineva ca mine chiar ar putea spune asta pentru că sunt credincioasă. Am fost în Biserică toată viața mea. Am fost crescută de niște părinți care mi-au dat învățături morale minunate. Am fost și la școala de duminică, la biserică. Am auzit, am citat și am și cântat din rugăciunile în favoarea vieții și pentru stoparea avorturilor. Am fost martoră la chemarea lui Lou Engle pentru asta și am văzut pozele celor care și-au lipit o bandă roșie peste gură, inscripționată „Life”/Viață, care stăteau în fața clinicilor Planned Parenthood, și chiar le-am admirat îndrăzneala de a lua atitudine. Credeam că ceea ce făceau era extraordinar, dar pur și simplu nu era pentru mine. Și nu aveam absolut nici o bănuială că gândeam prost. Considerăm avortul ca fiind greșit și nu l-aș fi susținut într-o situație normală.
Cu toate acestea, excepțiile privind avortul aveau în mintea mea foarte mult sens. Vreau să spun că pare de bun simț ca atunci când o persoană este violată aceasta ar trebui să aibă opțiunea de a avorta. Am fost de acord cu asta, adică… violul este o crimă, nu? Părea logic. Mai era de asemenea și faptul că uneori poate fi mai sigur pentru o femeie să avorteze decât să ducă sarcina până la capăt. Părea să aibă mai mult sens faptul de a salva viața unei femei în schimbul salvării unui copil care încă nici nu era născut. Dar cel mai important argument al meu a fost că da, avortul este greșit… dar totuși femeile ar trebui să aibă dreptul de a alege ce să facă cu propriul lor corp. Totuși, indiferent de părerea mea despre asta, știam că nu voi face niciodată un avort, așa că nu-mi prea pasă de felul în care gândeam. Și eram liniștită cu asta.
Vara aceasta am întâlnit pe cineva care era absolut 100% pro-viață. Când am întâlnit-o prima dată, dorința ei de a vedea terminarea avorturilor m-a zdruncinat puțin. Nu numai că era convinsă că avortul este ceva greșit, dar era evident că era hotărâtă să vadă avortul încheiat în totalitate. Această fată ura avortul atât de mult încât nu susținea nici chiar companiile care finanțau organizația Planned Parenthood. Să fiu sinceră, mi s-a părut puțin ciudat la început. Totuși, pe măsură ce o cunoșteam mai bine, vedeam cu adevărat dragostea ei pentru nenăscuți. Ea nu era felul acela de om care să urle la cineva și să îi spună că va ajunge în iad pentru că și-a ucis copilul nenăscut. Era diferită… îi pasă cu adevărat. Când vorbea despre asta, îi vedeam durerea adevărată pentru faptul că vieți inocente sunt luate zilnic. Pe fața ei ar curge lacrimi dacă ar vorbi despre dragostea pe care și-ar fi dorit s-o arate femeilor care au făcut deja avorturi. Am văzut-o cu inima frântă pentru oameni pe care nici măcar nu i-a cunoscut. Am văzut-o cât de mult îi iubește și știu că are inima curată.
Când am observat cât de afectată era în ceea ce privea avortul, nu m-am putut abține să nu-mi analizez propria mea poziție pe această temă. Am re-evaluat modul în care gândeam despre problematica vieții vs. problematica alegerii și pentru prima dată am înțeles cu adevărat că viața începe chiar de la concepție. Am înțeles că un copil care se află în uter este tot un copil și nu doar un „țesut”. Datorită atitudinii hotărâte a prietenei mele, ceva ce alesesem să ignor a devenit real pentru mine. M-am trezit că aveam și vise despre avort. Dacă vedeam un copil într-un magazin undeva, îmi era foarte greu să nu plâng. A fost chiar o schimbare pentru mine.
Viața pe care prietena mea o trăiește și pasiunea pe care o are pentru copii a fost prea mare ca să o pot ignora. Și nu va ști cât de profund m-a marcat atitudinea ei de susținere a vieții până nu va citi acest blog.
Nu-ți pierde hotărârea. Indiferent dacă ești decis să lupți împotriva avorturilor, în favoarea copiii orfani, pentru națiuni, contra traficului sexual, sau pentru salvarea celebrităților… toate contează. Și nu ai idee pe cine vei influența fiind doar tu însuți și arzând pentru ceea ce Dumnezeu a pus în inima ta să ardă.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button