valorile familiei

IN MEMORIAM Neagu Djuvara: „Am avut o mamă excepțional de bună și de inteligentă, și de blândă, și de drăgăstoasă”

Digi24 TV a publicat de curând un interviu cu regretatul scriitor și diplomat Neagu Djuvara, în care acesta își povestește viața plină de aventuri și de vicisitudini. Viața lui a coincis cu istoria zbuciumată a secolului trecut. Născut la trei zile după ce România intrase în Primul Război Mondial, în august 1916, Neagu Djuvara s-a refugiat împreună cu mama sa în Franța, trecând prin Rusia, pe care au părăsit-o chiar înainte ca granițele acestei țări să se închidă odată cu Revoluția Bolșevică. Redăm mai jos clipul video integral al interviului în care istoricul își povestește viața.

În mod deosebit atrage atenția portretul mamei sale, Tinca Djuvara, pe care, cu altă ocazie, scriitorul a comparat-o cu o sfântă. Aceasta a rămas văduvă cu doi copii după ce tatăl lui a murit de gripă spaniolă, la finele războiului:

Am avut o mamă excepțional de bună și de inteligentă, și de blândă, și de drăgăstoasă, așa încât, învelit, învăluit de dragostea asta maternă, n-am avut nicio durere, nicio dramă în familie. Știam de toate dramele: că fratele mamei înnebunise, că tata a murit, toate dramele astea le-am înregistrat, dar fără să-mi schimbe viața în mai trist. Pur și simplu eram fiul unei mame drăgăstoase și inteligente, deci copilăria mea a fost blândă, a fost dulce, nu a fost dramatică!

…Mama mea a fost marea dragoste a vieții mele.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

VIDEO

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button