valorile familiei

Gândurile unor părinți a căror fetiță a trăit doar 6 ore: „Viața Ioanei nu se măsoară în ore, ci în iubire, speranță și credință”

Un spital din Marea Britanie a primit acordul judecătorilor britanici de a nu-l mai ține în viață pe Charlie Gard, un bebeluș cu șanse foarte mici de recuperare. Ulterior, CEDO a reconfirmat decizia judecătorilor britanici.

În contextul în care povestea aceasta a făcut înconjurul Globului, un tată din județul Iași și-a mărturisit pe Facebook propria poveste despre un copil care i s-a născut pentru a trăi doar o zi.

El încearcă să le reamintească oamenilor că o viață umană are o valoare intestimabilă și un destin propriu în eternitate, oricât de scurtă ar fi. Redăm mai jos postarea lui emoționantă despre bucuria de a fi părinte și încrederea că nimic nu este întâmplător – mai cu seamă o viață omenească.

Ieri am vrut să scriu câteva rânduri, dar nu am putut. Am primit însă câteva mesaje și am regăsit altele pe facebook, la oameni care și-au adus aminte.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Acum un an (pe 27 iunie) se năștea Ioana, cea de-a treia fetiță a noastră. Tot în aceași zi, Dumnezeu a hotărât ca Ioana să meargă lângă El, cred eu într-un cor de îngerași.

Derulând timpul mai în urmă, la prima investigație medicală din timpul sarcinii, îmi amintesc de momentul în care am aflat că Ioana are o formă rară de malformație (acranie) incompatibilă cu viața și tot atunci soția a primit recomandarea rece și hotărâtă a medicului ginecolog: „Faceți avort! Nu are rost să vă chinuiți! Oricum nu poate supraviețui!”.

Am refuzat ideea avortului, iar doamna doctor (Dumnezeu să o lumineze!) a refuzat să țină sarcina sub observație.

Dar povestea Ioanei nu este una tristă!

Ioana a trăit 9 luni de zile în pântecele mămicii sale. A fost un timp minunat în care ne-am gândit la Ioana, la noi, la fetițele noastre, la Dumnezeu, la viața noastră și la scopul ei. Ioana a schimbat multe lucruri în tot acest timp. Ioana a lăsat un semn în adâncul sufletului fiecărui om care a cunoscut-o. Am putea probabil să scriem o carte întreagă despre emoțiile și efectele pe care Ioana le-a produs în cei din jurul ei.

Acum un an Ioana s-a născut și a trăit 6 ore, aici cu noi. În acest timp am botezat-o și ne-am pregătit pentru a ne despărți de creștinește. Ioana nu a murit ci a plecat la Tăticul ei Cel adevărat. Viața Ioanei nu se măsoară însă în ore ci în iubire, speranță și credință. Fiecareclipă din viața Ioanei a însemnat ceva. La fel ca orice secundă din viața noastră sau a copiilor noștri.

Nu am vrut să scriu aceste rânduri pentru noi. Noi oricum ne gândim la ea. Alexandra și Iunia vorbesc mereu despre ea pomenindu-o ca „surioara noastă îngeraș” .

Am scris aceste rânduri în ideea că poate cineva are ispita de a considera că o viață nu merită trăită. Că poate mai bine omori un copil decât să-l chinui sau să te chinui. Ca dacă are o problemă e mai puțin copil ș.a.
Orice secundă din viața cuiva are un impact extraordinar în sufletele celor din jur.

Omul nu se naște pentru a fi fericit. Omul își cumpără fericirea și o cumpără numai cu prețul suferinței. Aici nu e vorba de nici o nedreptate.

F.M. Dostoievski


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button