religie

Gândurile românilor după înmormântarea Regelui Mihai

Domnul Ștefan, pensionar, către fiica lui: „Ce mult ne-au minţit, tată! Nu am ştiut nimic din ce aflăm acum… Ştiam că a plecat cu un tren cu aur, că e un om rău. Dar ei spuneau toate astea pentru că le era frică. Şi frică le-a fost şi celor care l-au alungat în 90. Le era frică pentru că rămâneau fără putere şi nu mai puteau să fure. Şi-au bătut joc de noi şi de ţara asta! Nu vom mai avea niciodată un conducător la înmormântarea căruia să vină atâţia oameni… atâţia oameni mari.”

Florina şi Nicolae Vizinteanu, doi soţi din Bucureşti: „Ce am învățat astăzi: ca istoria o scrie Dumnezeu; ca Unsul lui Dumnezeu, Biserica si Armata sunt pilonii care trezesc in neam resorturi nebănuite; ca doar prin credința ne putem salva; ca nimic nu se face fără Dumnezeu.”

Cătălin Sturza, editor de carte: „O ceremonie absolut impresionantă pe Calea Victoriei și Dealul Patriarhei care ne amintește, vorba lui Chesterton, că toți suntem regi în exil. Majestatea Sa Regele Mihai I al României și-a încheiat exilul prin această vale a plângerii și s-a întors acasă. Dumnezeu să-l odihnească și să-l primească în Împărăția Sa.”

Adina Ivanov, economistă: „Astăzi am vrut să fiu acolo. Am simțit că e datoria mea, din respect pentru Rege şi pentru bunicii mei. În mijlocul mulţimii, la Palatul Regal, sentimentele au fost amestecate: unii încercau să întindă un steag uriaş şi se certau cu jandarmii. (…) Dar am văzut şi oameni emoţionați, cu lacrimi în ochi. Lângă mine ajunsese un bătrânel cu o barbă lungă, albă. Semăna cu Tolstoi, numai că era mărunțel, ajungându-mi nici până la umăr. Când a început să cânte trompeta s-a făcut linişte, şi am rămas fără aer, de emoție. Bătrânelul meu se agățase de mine şi încerca să sară, țopăind. «Mai vreau să-l văd doar o dată!», îmi spuse, pentru a se scuza. Atunci, un bărbat solid îl ridică în brațe, ca pe un copil, ca să-şi mai vadă o data Regele. Asta m-a dat gata, recunosc, m-a impresionat până la lacrimi.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Radu Buzăianu, jurnalist: „M-am tot uitat la oamenii care treceau zilele astea prin faţa Regelui. Ne-a învăţat să ne facem din nou cruce.”

Florin Chirculescu (medic chirurg, scriitor): „Cât de mult aș vrea să înțeleg de ce am simțit cel mai adânc ce înseamnă să fii român în Duminica Paștelui 1992 și în 16 decembrie 2017, în preajma Regelui nostru, Mihai I! Poteci însorite, Majestate!”

Valentin Temeș, preot: „Am urmărit fermecat întreaga ceremonie de astăzi, mi s-a părut că e transmisiune dintr-o altă țară! Cred c-am uitat cine suntem! Cred c-am uitat ce suntem! Oare ne vom reveni? Dumnezeu să ne ajute! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească pe Rege!”

Sursa: Facebook

Citeşte şi 10 gânduri despre credinţă de la Regele Mihai

Citeşte şi Regele Mihai: „Amuzamente, frivolităţi – acestea erau pentru alţii, nu pentru noi, care veneam din mijlocul unui popor suferind. Acest gând ne-a dictat comportamentul”

Citeşte şi Cuvinte ale Regelui Mihai: „Mi-am recăpătat liniştea, înţelegând că istoria se află în mâna lui Dumnezeu, nu în mâna muritorilor”

Citeşte şi Trei minuni în viaţa Regelui Mihai

Citeşte şi Regele Mihai despre mama sa, Regina Elena, şi valorile familiei moştenite de la bunicii materni. Despre nobleţe şi regalitate ca stări de spirit

Citeşte şi Regele Mihai despre poporul român



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button