Marşul pentru Viaţă

FOTO: Marșul pentru viață 2022 de la Austin, Texas

de Redacția Stiripentruviata.ro

Sâmbătă, în capitala statului Texas, a avut loc Marșul pentru viață 2022 de la Austin (Rally for Life). Este organizat de numeroasele asociații pro-viață din acest stat conservator și a beneficiat de prezența guvernatorului statului, Gregg Abbott.

Marșul a fost un bun prilej pentru o colectă de scutece care a devenit o tradiție. Acestea ajung la mamele și copii în dificultate pe care le sprijină organizațiile pro-viață.

De curând, Texas a devenit primul stat care protejează copiii nenăscuți începând din săptămâna a șasea de sarcină. Autoritățile au alocat peste 100 de milioane de dolari pentru programe de sprijinire a femeilor în criză de sarcină.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În SUA, avortul este legal din orice motiv și pe tot parcursul sarcinii, până înainte de naștere, dar în ultimii ani mai multe state au impus anumite măsuri de protejare a copiilor nenăscuți.

Noi cercetări arată că bătăile inimii sunt detectabile din a șasea săptămână de sarcină.

Un sondaj publicat în aprilie de Universitatea Texas-Austin a arătat că 49% dintre texani consideră că este necesară protejarea copiilor nenăscuți după 6 săptămâni de sarcină, în timp ce 41% se opun.

Cel mai mare marș pentru viață are loc anual, începând din 1974, la Washington, DC, în capitala federală a SUA. Evenimentul cere protejarea vieții copiilor nenăscuți și sprijinirea femeilor însărcinate. Este organizat anual în preajma datei de 22 ianuarie, pentru a marca data la care, în 1973, a fost legalizat avortul la cerere în SUA. Marșuri similare sunt organizate în paralel și în alte state americane în jurul acestei date.

O parte din statele americane au ales o altă dată pentru marșurile locale:

În ultimii ani, marșuri pentru viață sunt organizate în tot mai multe orașe din lume.

FOTO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button