familie

A fost promulgata legea prin care declarația pentru minorii care călătoresc în străinătate este valabilă trei ani

sddefault

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi, 29 septembrie, Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.

Între prevederile care au fost modificate se numără și cea privind mărirea valabilității declarației  părinților pentru minorii care călătoresc în străinătate poate fi eliberată pentru mai multe călătorii pentru o perioadă de trei ani, fără menționarea destinațiilor.

Legea prevede și exceptarea de la prezentarea declarației părinților sau tutorelui pentru minorii care au domiciliul sau reședința stabilite în statul de destinație și eliminarea obligativității menționării scopului deplasării și a rutei în cuprinsul declarației notariale ce conține acordul părinților de efectuare a călătoriei de către cetățeanul român în străinătate însoțit de o altă persoană.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Legea a fost inițiată de Guvern.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button