familie

Florin Iordache, Președintele Camerei Deputaților: „Să recunoaștem că România are astăzi nevoie de o nouă modificare a Constituției, care să reflecte definirea conceptului de familie în concordanță cu dorința a 3,5 milioane de români”

15123048_1238026776235594_2358165681444594508_o

Alături de premierul Dacian Cioloș, Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, și alți înalți oficiali, Florin Iordache, Președintele Camerei Deputaților, a fost prezent vineri, 26 noiembrie 2016, la Adunarea Solemnă dedicată împlinirii a 150 de ani de la adoptarea Constituției din 1866 și a 25 de ani de la adoptarea Constituției din 1991.

15219450_1238075359564069_2249460745385335136_n

Cu acest prilej, Florin Iordache, Președintele Camerei Deputaților, a postat următorul mesaj pe Facebook:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Așa cum seniorii noștri parlamentari au făcut acum 25 de ani un nou text constituțional care a pus bazele noii societăți democratice, la fel cred că trebuie să avem curajul să recunoaștem că România are astăzi nevoie de o nouă modificare a Constituției, care să reflecte pe deplin statutul de țară membră a Uniunii Europene și NATO dar si definirea conceptului de familie in concordanța cu dorința a 3,5 milioane de români.

Îmi doresc ca viitorul legislativ să pună în mișcare resorturi instituționale de dezbatere, analize și abordări alternative a acestei teme majore aflate pe agenda publică.

La eveniment, el a declarat, conform agenției de știri Mediafax:

Așa cum seniorii noștri parlamentari au făcut acum 25 de ani un text constituțional care au pus bazele noii societăți democratice, la fel cred că trebuie să avem curajul să recunoaștem că în românia de astăzi este nevoie de o nouă Constituție care să reflecte atât statutul de țară membră a UE cât și NATO pentru că la momentul 2003 când a fost elaborată actuala Constituție nu făceam parte nici din NATO și nici nu eram membri ai UE.

Există o mare provocare în fața viitorului Parlament. În fața viitoarei comisii de revizuire a Constituției, cel puțin un subiect care este foarte important azi. Este vorba despre acel demers popular în care 3.500.000 de români au spus că trebuie precizat foarte clar și modificat articolul 48.

Contrar părerilor chiar ai unor membri ai Executivului actual, cred că trebuie să avem tăria și să spunem foarte clar că trebuie să ne păstrăm tradiția și identitatea României și de aceea, din punctul meu de vedere trebuie neapărat modificat acest articol care definește foarte clar familia. Sunt convins că acest demers ambițios va beneficia de susținerea tuturor grupurilor parlamentare.

La evenimentul a fost organizat de Patriarhia Română președintele țării, Klaus Iohannis, și-a declinat participarea fără explicații, alimentând presupunerile că aceasta s-ar datora diferențelor de poziție dintre el și Biserică în ceea ce privește referendumul pentru definirea căsătoriei în Constituție.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button