familie

FINLANDA. Maria Smicală are simptome de stres post-traumatic după discuția cu cei de la Protecția Copilului

Pe pagina de Facebook Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei a fost publicată următoarea mărturie:

„Am vrut să aflu de la Maria cum a decurs ședința de astăzi cu cei de la socialul finlandez. Am găsit-o tristă, descurajată, speriată. Mi-a spus că după discuție n-a mai fost în stare să meargă la școală.

Pe parcursul convorbirii, îngreunate de o lipsă evidentă de concentrare din partea ei, s-a plâns de mai multe ori că o dor capul și burta. Cam astea sunt urmările – vizibile într-un interval de doar câteva minute – după o ședință cu „specialiștii” în protecția copilului de la Tampere.

Mi-a spus că „ei o ceartă” deoarece este prea „legată de mama”…că ar fi prea apropiate sufletește, iar asta nu e bine. Că mama are nevoie de terapie iar dacă refuză, atunci ea și Mihai vor rămâne tot la casele de copii. Nici telefonul nu au de gând să i-l mai lase. Prea mult vorbește cu frații ei, cu mama, și nici asta nu e bine.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

O privesc pe Maria și nu-mi vine să cred că e același copil pe care l-am văzut ieri în brațele Cameliei. Mă gândesc la cei care au adus-o în starea asta… după ce ieri maică-sa a „predat-o” la locul de detenție veselă, încrezătoare, mângâiată, alintată, spălată, îmbrăcată frumos, hrănită cu ce-a fost mai bun, despăduchiată (iartă-mă, Maria, iartă-mă!)

Ce fel de oameni sunt, cam cât de bolnavi, și ce fel de terapii i-ar mai ajuta?”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button