avort

Rezoluție de susținere a așa-zisului „drept” la avort votată în Parlamentul European. Nu are caracter obligatoriu

de Redacția Stiripentruviata.ro

Membrii Parlamentului European au aprobat joi o rezoluție care susține așa-zisul „drept la avort” pentru „toate persoanele care pot fi însărcinate”. Rezoluția nu are caracter obligatoriu pentru statele membre UE.

„336 din totalul de 705 de membri ai Parlamentului European au votat astăzi o rezoluție controversată, fără caracter obligatoriu, privind avortul. Dreptul internațional rămâne însă clar și consecvent: toți oamenii au dreptul la viață indiferent de vârstă, sex, abilități, origine sau stadiu de dezvoltare”, transmite Adina Portaru, avocat la organizația de apărare a drepturilor omului ADF International.

„Rezoluția merge până la a denunța medicii din Italia, Slovacia și România care refuză să efectueze proceduri de avort, încălcând în mod clar dreptul lor la libertatea de conștiință și ignorând în mod deliberat faptul că opțiunea lor se bazează pe știința medicală.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
„Uniunea Europeană nu este chemată să schimbe politicile privind avortul la nivel internațional și nici în interiorul statelor membre”, spune Av. Adina Portaru, ADF International. Foto: ADF International

„Uniunea Europeană nu este chemată să schimbe politicile privind avortul la nivel internațional și nici în interiorul statelor membre. O astfel de rezoluție fără caracter obligatoriu nu are puterea să modifice Carta drepturilor fundamentale a UE”, a mai explicat jurista de origine română.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button