avort

Eliza-Maria Cloțea: Avortul medicamentos și de ce ar trebui să ne preocupe

de Eliza-Maria Cloțea, Facebook

Pandemia de coronavirus oferă activistelor preocupate de „sănătatea femeilor” un nou pretext pentru a aduce în mod forțat în prim-plan serviciul de avort medicamentos gestionat de la distanță, prin telemedicină. Adică femeile însărcinate care doresc să facă avort, să poată comanda acasă pastilele pentru a face avort. Răspunzi la câteva întrebări, fără ca un medic să verifice acuratețea informațiilor, dai click și comanzi pastilele. Da, știu că sună ciudat. În fond, o sarcină, viața femeii și viața copilului din pântecele ei sunt treburi mai serioase decât o comandă de pe Emag.

De ce am decis să scriu despre aceste lucruri? În primul rând pentru că sunt femeie și viitor medic – îmi pasă de sănătatea mea, dar și de sănătatea celorlalte femei.

Să vedem ce presupune avortul medicamentos:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Avortul medicamentos presupune administrarea a două substanțe în mod succesiv, la interval de 36-48h. Prima este mifepristona, care afectează endometrul, desprinde embrionul de acesta (din „căsuța lui”) și îl omoară prin privarea de progesteron (hormon vital pentru dezvoltarea și viabilitaea copilului). Apoi femeia ia misoprostolul, medicament care declanșează contracțiile uterine și elimină embrionul mort.

Ce ar mai trebui să știm despre avortul medicamentos?

Că procedura poate eșua: fie copilul rămâne viabil și evoluează în continuare, fie are loc un avort incomplet care va necesita, ulterior, efectuarea unui avort chirurgical în serviciile de specialitate. Deci este vital ca femeia să poată apela oricând la servicii de urgență. Repet: sarcina este un lucru cât se poate de serios. Implică două vieți.

Femeile suferă de dureri abdominale severe, mult mai mari decât la menstruație, febră, frisoane, sângerări abundente (pot dura mai multe săptămâni) care pot necesita transfuzii de sânge. Durerile pot fi atât de severe, încât să nu cedeze la analgezice.

Se pot spune multe lucruri, dar mesajul meu este acesta:

Dragi femei, nu picați în plasa celor care nu sunt preocupate de binele vostru, ci de o ideologie pe care o împing activistele în față pentru profit sau pentru că au o agendă pe care o urmăresc cu fanatism. Dacă sunteți însărcinate și aveți nevoie de ajutor, apelați la cei care doresc să vă ajute, să vă sprijine (las mai jos link către Centrul Sfânta Alexandra, care vă stă la dispoziție 24/24), să fiți bine. Bine, cu adevărat. O femeie nu poate fi bine când se chircește pe podeaua băii, terminată de durere și adunând de pe jos cheagurile și fragmentele copilașului ei pe care tocmai la omorât.

Alegeți binele vostru, alegeți adevărul. Alegeți să vedeți dincolo de o propagandă îndreptată tocmai împotriva voastră, împotriva a ceea ce vă face femei: fertilitatea. Alegeți viața.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Imi doresc din auflet cu mentalitatea asta sa nu ajungi niciodata medic. Medicina tine de stiinta iar tu esti prostita pana peste cap de religie.
    Tine-ti religia pentru tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button