familie

Iohannis propune referendum pentru grațiere. Dragnea: până la primăvară, referendum pentru protejarea familiei naturale prin Constituție

iohannis-dragnea

Luni, 23 ianuarie 2016, președintele Klaus Iohannis a declarat că va demara procedura referendumului pentru modificarea Codului Penal și a grațierii, temă care la sfârșitul săptămânii anterioare a scos în stradă 20.000 de români moblizați fulgerător pe rețelele de socializare. Președintele Iohannis, care în seara precedentă se aflase alături de protestatarii din stradă, a declarat, citat de digi24.ro:

Este evident că există un larg interes pentru această temă a schimbării Codurilor Penale și a grațierii, și dacă așa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice și votului popular.

Voi începe demersurile pentru un referendum, referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor putea să spună dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În replică, Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, prezent în studio la România TV, a declarat că și referendumul pentru protejarea familiei naturale prin Constituție i se pare important:

Vom declanșa și noi alte două referendumuri. Vom declanșa un referendum pe tema familiei, unde s-au înregistrat peste 3 milioane semnaturi, iar a doua temă va fi un referendum pe regimul imunităților. Nu sunt de acord cu imunitatea parlamentara si nici cu cea a presedintelui. Cele două referendumuri le avem în plan pentru această primăvară.

 

Citește și 7 Decembrie 2016: 13 congresmani americani îi scriu președintelui Iohannis să susțină referendumul pentru familie – cu CC la premier, parlament și principalele partide din România

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button