sarcină

Dr. Dana Zaciu: Coronavirusul nu se transmite prin placentă de la mamă la făt

de Redacția Stiripentruviata.ro

Dr. Dana Zaciu, medic primar şi şef secţie terapie intensivă neonatala la Spitalul Regina Maria Băneasa, a explicat într-un interviu acord Click Sănătate că noul coronavirus nu se transmite de la mamă la făt.

„Vă pot spune doar din studii, în viaţă reală noi nu am gestionat niciun astfel de caz. Se pare că virusul nu trece prin placentă şi copiii nu se nasc infectaţi. Dar ce se poate întâmpla este ca ei să ia virusul prin contact. Cazurile cu nou-născuţii infectaţi, puţine de altfel, au mers bine.”

Medicul a mai oferit un motiv de relaxare pentru femeile însărcinate infectate cu SARS-Cov-2: după ce se vor vindeca și vor naște, bebelușul ar putea primi anticorpi de la mamă prin alăptare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button