avort

Donald Trump: SUA va apăra dreptul la viață în plan intern și internațional. „Rămânem credincioși profundului adevăr că orice viață este un dar de la Dumnezeu” / Ziua Națională pentru Sanctitatea Vieții Umane în SUA (2020)

de Redacția Stiripentruviata.ro

Ca și în anii trecuți, peședintele american Donald Trump a inaugurat 22 ianuarie ca Ziua Națională pentru Sanctitatea Vieții Umane în SUA printr-o declarație de sprijinire consecventă a cauzei pro-viață. Câteva din afirmațiile făcute:

  • fiecare persoană umană are dreptul la viață și valoare inestimabilă indiferent de statut social sau dizabilități
  • viața este un dar de la Dumnzeu
  • în ultimul deceniu, rata și numărul avorturilor din SUA s-au micșorat cu un sfert
  • rata avortului în rândul adolescentelor a scăzut continuu în ultimul sfert de secol, ajungând la cea mai scăzută ratăa avortului înregistrată vreodată la adolescente începând de la legalizarea avortului, în 1973, și până în prezent
  • Administrația Trump a exclus clinicile de avort de la finanțarea din banii publici
  • SUA va continua să lupte și în planul politicii externe împotriva așa-zisului drept universal la avort (promovat cu insistență de diverse organisme internaționale precum ONU)

Redăm mai jos extrase din proclamația publicată ieri de Biroul de presă al Casei Albe și semnată de președintele Trump.


„Fiecare persoană — fie ea născută sau nenăscută, săracă, deznădăjduită, neputincioasă, infirmă sau vârstnică — este valoroasă în sine.  Deși fiecare are calea lui, nicio viață umană nu este lipsită de valoare sau neînsemnată; trebuie să apărăm drepturile tuturor oamenilor. De Ziua Națională pentru Sanctitatea Vieții Umane, națiunea noastră își reafirmă cu mândrie și vigoare angajamentul de a proteja prețiosul dar al vieții în orice stadiu, de la concepție până la moartea naturală.

În ultima perioadă s-a înregistrat o scădere a numărului total de avorturi din țara noastră. Între 2007 și 2016, cea mai recentă perioadă studiată, numărul și rata avorturilor au scăzut cu 24% și, respectiv, 26%.  Avortul la adolescente — în mare majoritate produs în urma sarcinilor nedorite — a scăzut aproape continuu în ultimul sfert de secol, contribuind la cea mai scăzută rată de avort în rândul adolescentelor înregistrată de la legalizarea avortului la cerere, în 1973, și până azi. Toți americanii ar trebui să celebreze această scădere a numărului de avorturi, care reprezintă vieți salvate.  Încă mai sunt multe de făcut, iar eu, ca Președinte, voi continua lupta de protejare a vieții copiilor nenăscuți. Am promulgat legi care printre altele garantează excluderea de la finanțarea publică a organizațiilor furnizoare de servicii de avort. (…)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Administrația mea construiește și o coaliție internațională care să combată conceptul de avort ca drept fundamental al omului. Până acum ni s-au alăturat în această cauză importantă 24 de țări cu o populație totală de peste un miliard de oameni. Ne opunem oricărui proiect care încearcă să susțină un [așa-zis] drept universal la avort la cerere care este indus inclusiv până la momentul nașterii și finanțat din bani publici. Nu vom înceta niciodată să apărăm viețile nevinovate — atât în plan intern, cât și extern.

Ca națiune, trebuie să rămânem statornic credincioși profundului adevăr că orice viață este un dar de la Dumnezeu, Care înzestrează fiecare persoană cu o valoare și un potențial care sunt infinite.”

Sursa: WhiteHouse.gov


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button