familie

TEXT + VIDEO. Dep. Robert Sighiartău: „Suntem martorii unei revoluții culturale care, dacă va triumfa, va avea repercusiuni dramatice asupra societății românești și asupra viitorului copiilor noștri. Are potențialul de a distruge însuși conceptul de căsătorie și libertatea religioasă”

Discursul dep. Robert Sighiartău (PNL – Bistrița) la Conferința Internațională „Referendumul pentru căsătorie și familie. Analiză și implicații” organizată pe 25 aprilie 2017 la Palatul Parlamentului.

Preacuvioși părinți,
Stimați invitați,

Suntem aici pentru că aproximativ trei milioane și ceva de români au inițiat un demers profund democratic, de un impact social, cultural și chiar spiritual major în România.

Cred că suntem cu toții de acord că suntem martori oculari ai unei revoluții culturale care, dacă va triumfa, va avea repercusiuni dramatice asupra societății românești și asupra viitorului copiilor noștri.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Avem motive și argumente să credem că această revoluție de a reface familie are potențialul de a distruge însuși conceptul de căsătorie, dar și libertatea religioasă.

Ne-am adunat aici, așa cum spunea colegul meu, nu pentru că suntem împotriva cuiva sau a ceva. Ne-am adunat aici pentru că vrem să apărăm ceva care vreme de mii de ani rezistă și s-a dovedit a fi celula esențială a unei societăți moderne ș civilizate: familia.

Familia nu este doar o construcție tehnico-juridică. Familia înseamnă mult mai mult. Suntem aici politicieni din toate partidele. Cu toții ne dorim și am promis în campania electorală că și spunem oamenilor că dorim ca ei să aibă un trai mai bun.

Trai mai bun nu înseamnă doar beneficii materiale, bani. Trai mai bun înseamnă un climat social plăcut. Această redefinire a familiei ar duce la destrămarea și slăbirea micilor comunități organice, a relațiilor de adâncime și de profunzime dintre oameni. Noi nu vrem să se întâmple lucrul aceasta.

Avem datoria și obligația să menținem aceste standarde morale fără șovăire. Dar în același timp – și subliniez – să vorbim cu o voce care aduce vindecare și salvare.

Este ciudat să constatăm în zilele noastre cât de înverșunați sunt unii în a îndepărta orice urmă de creștinism din societatea occidentală și chiar din cea românească. Sunt aici, în locul acesta, reprezentanți ai bisericilor. Trebuie să spunem că biserica – și trebuie să o spunem cât mai mult – nu înseamnă numai catedrale, ritualuri și alte lucruri de genul acesta (care sunt foarte bune și foarte plăcute și trebuie susținute). Biserica este mai mult. Biserica este reprezentarea creștinismului, iar creștinismul este solul în care civilizația occidentală s-a născut – bineînțeles, pe valorile și principiile iudeo-creștine.

Trebuie să spunem oamenilor tot mai mult și tot mai mult că bisericile au fost cele care au înființat printre primele școli din lume: la Bologna, la Paris, Oxford sau Cambridge. Trebuie să spunem oamenilor că oamenii de știiță puternici care au schimbat istoria au fost creștini, ca și Copernic, Kepler, Galileo și ewton. Sunt câteva exemple. Haideți să le spunem oamenilor că creștinismul nu este așa cum spun unii, numai Evul Mediu – eufemistic, bineînțeles vorbind.

Creștinismul, oricât se luptă unii, reprezintă trecutul, prezentul, dar și viitorul nostru. Dacă Occidentul și România renunță la creștinism, valorile egalitariste pe care le-a adus creștinismul în lume vor fi puse în primejdie.

Dacă dăm la o parte temelia creștină, valorile automat vor dispărea și ele. Creștinismul și nimic altceva este temelia ultimă a libertății, a conștiinței și a drepturilor umane în democrație – valorile de referință ale civilizației occidentale.

Înainte de a fi politician, eu sunt în primul rând creștin. Apoi sunt familist. Abia în ultimul rând pot spune că sunt politician. Și, indiferent ce s-ar întâmpla, nimeni nu va schimba asta. O să susțin cu toată puterea mea, aici, în Parlamentul României – indiferent care vor fi barierele, care vor fi obstacolele pe care trebuie să le depășesc – voi susține cu toată tăria ca această modificare în Constituția României să se întâmple.

Vă mulțumesc foarte mult pentru invitație. Vă mulțumesc foarte mult pentru această inițiativă minunată.

Dumnezeu să binecuvânteze România!

VIDEO:

Clic aici pentru a vedea clipurile VIDEO cu toate discursurile de la conferință.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button