dependenţe

Dep. Matei Dobrovie propune o lege de protejare a minorilor de jocurile de noroc

Deputatul Matei Dobrovie a anunțat că a depus o inițitivă legislativă de modificare şi completare a OUG nr. 77/2009 privind jocurile de noroc. Minorii nu trebuie să aibă un acces facil la sălile de joc care funcționează în imobilele cu destinație de locuință și nici să fie ținta publicității la TV sau prin afișaj stradal, spune deputatul. „Jucătorii trebuie corect informați în legătură cu riscurile dezvoltării unei dependențe și cu ce înseamnă jocul responsabil”, scrie deputatul pe Facebook.

Inițiativa lui propune:

  • interzicerea difuzării spoturilor publicitare pe timpul zilei;
  • promovarea jocurilor de noroc să nu țintească minorii;
  • interzicerea reclamelor stradale de mari dimensiuni şi a expunerii premiilor în afara incintelor, precum şi prin obligaţia de renunţare la semnalele luminoase şi sonore vizibile din afara incintelor;
  • sălile de joc nu își vor mai putea lua sau înnoi autorizația dacă nu fac dovada că funcțiomează la cel puțin 200 de metri distanță de orice unitate școlară din învățământul preuniversitar;
  • obligaţia operatorului de jocuri de noroc de a afişa vizibil mesaje de informare asupra pericolului dezvoltării dependenţei de joc.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button