dependenţepornografiesfaturi pentru părinţi

27% din copiii români petrec zilnic minimum șase ore online, iar 61% s-au simțit inconfortabil după ce au accesat conținut inadecvat

de Redacția Stiripentruviata.ro

Peste un sfert din copiii români (27%) stau zilnic mai mult de şase ore online sau îşi verifică periodic dispozitivul inteligent, informează Agerpres, citând un studiu realizat de organizaţia Salvaţi Copiii.

Într-o zi de şcoală, peste un sfert din copii (27%) recunosc că stau peste şase ore în faţa unui dispozitiv inteligent sau îl verifică în mod constant. Într-o zi fără şcoală, procentul creşte la aproape jumătate din copii (peste 47%).

Telefonul mobil este cel mai utilizat dispozitiv (în 96% din cazuri).

Studiul a mai descoperit că peste jumătate din copiii participanți la studiu au avut probleme în timp ce comunicau pe Internet, deoarece foarte mulți postează online informaţii personale (fotografii, adresa la care locuiesc, locurile unde merg).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

De asemenea, 47% dintre ei recunosc că verifică rareori valoarea de adevăr a informaţiilor citite online, în timp ce 43% dintre ei susţin că au văzut sau au primit mesaje cu conţinut sexual în mediul virtual şi 61% s-au simţit inconfortabil ca urmare a ceea ce au văzut pe Internet.

Organizaţia Salvaţi Copiii şi Kaspersky derulează o campanie de informare despre riscurile online, adresată părinţilor şi profesorilor din mai multe şcoli ale Capitalei.

Potrivit unui studiu recent, opt din 10 părinţi susţin că şcoala şi părinţii trebuie să aibă o responsabilitate comună pentru a-i învăţa pe copii despre siguranţa în mediul digital.

Specialiștii le recomandă părinților să nu le ofere copiilor acces deplin la dispozitivele digitale și să păstreze computerele în camera de zi. Părinții pot cere de la companiile furnizoare de Internet opțiunile pe care le au pentru a bloca accesul copiilor la conținuturi online cu imagini sexuale explicite.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button