criza de sarcină

Actrița Kate Mulgrew: De la prima femeie căpitan în Star Trek la lupta pentru viață în criza de sarcină / Mărturii despre criza de sarcină #107

Sursă: LiveAction
Traducerea: Centrul de sprijin în criza de sarcină Sf. Împărăteasă Elena

Femeile se luptă adesea cu diferite provocări, dar cea mai puternică bătălie se dă în timpul crizei de sarcină. În această luptă, femeile trebuie să învingă mai mulți monștri: frica, disperarea, presiunea, incertitudinea. Zi și noapte, săptămâni întregi, în inimile lor se dă un război pe viață și pe moarte.

O astfel de luptă s-a dat și în sufletul actriței Kate Mulgrew, prima femeie care a jucat rolul căpitanului Kathryn Janeway în serialul Star Trek: Voyager

Când a primit în mod neașteptat vestea că este însărcinată, Kate Mulgrew era o tânără actriță la început de drum. Juca rolul lui Mary Ryan în Ryan’s Hope, o emisiune care relata problemele unei familii irlandeze-americane din New York.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În acel moment era una dintre cele mai urmărite femei de televiziune din SUA. Tatăl bebelușului a presat-o să facă avort, iar mama lui Kate nu putea să o ajute: 

„Eram singură. Singură și cu sufletul inundat de spaimă, dar știam că voi naște un copil. Am decis să-mi încredințez copilul spre adopție. A fost singura alegere pe care am putut să o fac. În 1977 era ceva neobișnuit să apari la televiziunea națională fiind însărcinată și singură. Impresarul meu și mulți dintre prietenii mei au crezut că fac o greșeală uriașă. M-am oferit să renunț, dar scenaristul a introdus sarcina în spectacol.” – a declarat Kate pentru AARP.

Ea a luptat eroic pentru viața fetiței ei, în mijlocul industriei de la Hollywood, care a încurajat și a celebrat avortul timp de zeci de ani. 

Kate Mulgrew a crescut într-o familie catolică numeroasă. În timpul crizei de sarcină, ea a decis să-și încredințeze fiica spre adopție și a apelat la organizația Catholic Charities pentru a găsi o familie pentru fiica ei.

La doar 3 zile după ce și-a născut fiica, Kate a revenit pe platourile de filmare într-o scenă în care interpreta aducerea acasă a unui copil din maternitate:

„Milioane de oameni au urmărit emisiunea din ziua aceea. Aproape tremuram. Îmi amintesc că m-am gândit «Dacă începi să plângi, nu te vei opri. Deci nu trebuie să faci asta». 

Kate Mulgrew nu a încetat niciodată să se gândească la fiica ei. În 1998, după ce timp de 20 de ani s-a confruntat cu refuzuri de a primi informații despre fiica ei, sora Una, membră a organizației caritabile catolice care a mediat adopția, a decis să le arate lui Kate și fiicei ei datele din dosarul de adopție. 

Kate a primit un telefon de la fiica ei în timp ce se afla în platoul filmului Star Trek: Voyager. Ea luat imediat un zbor pentru a-și întâlni fiica și familia.

Fiica ei, Danielle, era studentă în al treilea an la colegiu și era la fel de dornică să-și găsească mama biologică. Între cele două s-a creat instantaneu o relație caldă și au rămas apropiate. Danielle a devenit parte din familia Mulgrew, fiind la fel de importantă ca soțul și fiii ei. 

Cele două au lucrat împreună pentru a depăși emoțiile dificile apărute în perioada post-adopție:

„Capacitatea de iertare a fiicei mele este ceva ce nu am mai văzut niciodată în viață. Sentimentul de abandon a fost chinuitor pentru ea. Nu este suficient timp pentru a compensa acest lucru, dar este suficient timp pentru a iubi. Am plâns mult. Tot ce putem face este să mergem înainte. Așa facem și noi”, a spus Kate. 

Călătoria curajoasă a lui Kate Mulgrew în alegerea vieții, relația ei ulterioară cu fiica ei biologică și perioada în care a jucat rolul căpitanului Kathryn Janeway sunt detaliate în cartea sa din 2016, Born with Teeth: A Memoir

Citește mai multe mărturii despre criza de sarcină

Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii sau îndemnând persoane cunoscute care au trecut prin criza de sarcină să trimită mărturii la 101marturii@gmail.com

Garantăm că datele personale sau de contact ale celor care trimit mărturiile nu vor fi făcute publice decât dacă ei solicită aceasta.

Vă rugăm să oferiți doar mărturii adevărate, deoarece spunerea adevărului și numai a adevărului este centrală în abordarea crizei de sarcină.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button