De ce am ajuns să aplaudăm când un bărbat câștigă o cursă de ciclism pentru femei la Campionatul Mondial?
de Anca Matei, Stiripentruviata.ro
Pentru un privitor obișnuit, în fotografia de mai sus apar pe un podim trei medaliați, un bărbat în mijloc și două femei în stânga și în dreapta lui. Cercetarea trecutului celor trei medaliați ne va spune că cel din mijloc este un bărbat, numit Rhys McKinnon. Cercetarea ADN-ului lor ne va spune același lucru. Cu toate acestea, acest bărbat care acum este „femeie transgender” nu concurează în cursa pentru bărbați, ci în cursa pentru femei și … o câștigă.
O câștigă nu pentru că este o femeia care s-a antrenat foarte mult, ci pentru că este un bărbat care dispune, din propria lui natură de bărbat, de o masă musculară mult mai mare decât a femeilor cu care concurează și de alte caracteristici biologice specifice corpului bărbaților care îi avantajează pe bărbați față de femei în privința ciclismului.
Ținând cont de aceste diferențe, competițiile sportive au secțiuni diferite de femei și de bărbați. Așa a fost până când suntem obligați să aplaudăm un câștigător cu ADN de bărbat care se urcă pe podiumul unei curse de femei.
Rachel McKinnon – născut cu un „M”, după cum afirmă într-un interviu pentru Velonews, și cu numele Rhys McKinnon – a câștigat în cadrul grupei de vârstă de 35-39 ani proba de sprint la Campionatul Mondial de Ciclism UCI Masters Track din Los Angeles.
McKinnon, a reprezentat Canada și a declarat că e „prima femeie transgender care a devenit campion mondial”. El a explicat și de ce suntem obligați să îl aplaudăm ca o campioană: „Nu putem recunoaște în societate, din punct de vedere legal, o femeie trans drept femeie, în general, și să nu îi recunoaștem aceeași calitate și în sport”, a declarat McKinnon pentru USA Today.
În același timp a declarat că este o violarea a drepturilor omului cerința ca bărbații care se identifică femei și vor să concureze în competițiile feminine să își reducă nivelul testosteronului! Testosteronul este cel mai important hormon masculin și are un rol important în menținerea masei musculare.
Pentru cei care credeau că ideologia gender este ceva care nu îi afectează, iată un nou exemplu că ea afectează întreaga societate. Această ideologie, conform căreia fiecare om alege dacă se consideră bărbat, femeie sau orice altceva crede el că este, nu se poate opri la ușa competițiilor sportive. Odată acceptată de societate, ideologia gender li se impune tuturor oamenilor și afectează toate aspectele societății, inclusiv cele sportive. Așa că v-a trebui să ne așteptăm de acum încolo la alte campioane cu ADN de bărbat, pe care celelalte femei din competiție și spectatorii vor trebui să le aplaude, ca o urmarea firească a ideologiei gender.