valorile familiei

„Dar pentru copii”: Proiect prin care Mitropolia Moldovei sprijină familiile numeroase

de Redacția Stiripentruviata.ro

Mitropolia Moldovei și Bucovinei susține și promovează în mod constant familiile numeroase. Departamentul Pro Vita al mitropoliei susține, prin programul Sfântul Stelian, aproximativ 200 de familii din județele Iași, Botoșani și Neamț, care au peste 7 copii: acordă burse pentru rezultatele școlare bune, organizează întâlniri de vară pentru cei mici, oferă ajutor medical în cazurile deosebite și alimente de sărbători.

Pentru a veni mai eficient în întâmpinarea nevoilor acestora, Pro Vita Iași a creat siteul darpentrucopii.ro și pagina de Facebook DarPentruCopii. Acestea se constituie într-o platformă de solidaritate prin care sunt lansate campanii de strângere de fonduri.

Pe site-ul menționat scrie:

„Toți părinții își doresc să asigure un viitor sigur și promițător copiilor lor, dar de multe ori au nevoie de puțin sprijin de la cei din jur pentru a-și îndeplini obiectivele. Prin proiectul „Dar pentru copii” ne propunem să oferim părinților din familiile pe care le avem în grijă o mână de ajutor, pentru a duce la bun sfârșit ceea ce și-au propus. Pe unii îi vom ajuta să își transforme spațiul improvizat în care locuiesc într-o casă adevărată, pe alții îi vom ajuta să își asigure căldura și lumina casei, iar pe alții să-și pregătească copii pentru școală.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pe acest site se vor regăsi poveștile de viață ale acestor familii și vor fi înșiruite vise pe care speră ca într-o bună zi să le împlinească. Pune și tu o cărămidă la temelia unui vis!

Platforma va strânge fonduri prezentând poveștile acestor familii.

Printre motivațiile proiectului, se numără:

  • Pentru a arăta părinților care au mulți copii că înțelegem jertfa lor, că nu îi stigmatizăm și că îi susținem;
  • Pentru a întări comunitățile locale din care fac parte familiile cu mulți copii;
  • Pentru a încuraja eforturile de dezvoltare socială și economică ale familiilor cu mulți copii;
  • Pentru că Biserica conștientizează darul vieții, jertfa familiei și își îndeplinește rolul său de ocrotitor al celor care au nevoie de ajutor.

Astfel, pe lângă scopul filantropic, Pro Vita Iași realizează și un demers de promovare și conștientizare cu privire la binecuvântarea pe care o reprezintă darul vieții și copiii.

Cele trei campanii curente se găsesc la rubrica Povești a site-ului. Iată-le:

Echipa familiei Baciu – 10 copii pe pământ și un rugător în Ceruri

(Video) Însemnările unui copil dintr-o Românie pe care nu o cunoaștem

(Video) În casă cu cei 9/10 copii


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button