Marşul pentru Viaţă

Crosul pentru viață 2023 la București: Sprijinul pentru mame și femei însărcinate trebuie să continue

de Redacția Stiripentruviata.ro

Asociația Studenți pentru viață și Pegas Triatlon Club au organizat sâmbătă, 18 martie, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza” din București, Crosul pentru viață 2023, eveniment caritabil desfășurat în cadrul Lunii pentru viață 2023 „Viitorul este pro-viață”. Sprijinul pentru mame și femei însărcinate trebuie să continue, transmit organizatorii.

Concursul de alergare s-a desfășurat la trei categorii: Crosul de 11 kilometri, Crosul familiei (3 km) și Crosul copiilor (200 – 800 m, în funcție de categoria de vârstă). Anul acesta, din cei peste 250 de participanți la competiție, mai mult de 150 au fost copii.

„Este un eveniment din cadrul Lunii pentru viață și este destinat transmiterii acestui mesaj al prețuirii vieții în toate stadiile ei de dezvoltare, prin alergare. Încercăm să alergăm, pentru a atrage atenția asupra mișcării pro-viață”, a explicat Teodora Diana Paul, președinta Studenți pentru viață București.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Este minunat să văd atâția oameni, inclusiv din alte orașe, care au venit să alerge în București la Crosul pentru viață.”

„Este prima ediție după perioada grea prin care am trecut cu toții, de izolare. Dar vreau să subliniez că și în perioada respectivă am organizat, cu un număr limitat de persoane, cu distanțare, cu start separat”, a declarat pentru Trinitas TV Tudor Buțu, președintele Pegas Triatlon Club.

„Am vrut să continuăm acest eveniment foarte drag sufletului nostru și acțiunile caritabile trebuie să continue indiferent de situație, indiferent de criză.”

Datorită evenimentelor pro-viață, cauza femeilor în criză de sarcină a devenit, cu timpul, un subiect cunoscut în societate.

„Este mult mai cunoscută această cauză astăzi față de acum câțiva ani. Sunt convins că are și impact în societate și femeile care se află în această situație cred și sper că găsesc mai ușor ajutor și cred că au acces la informație mai degrabă astăzi, în 2023”, a declarat un participant pentru Trinitas TV.

La final, toți alergătorii au primit diplome de participare și medalii confecționate din ceramică de Horezu. Cei clasați pe primele trei locuri au fost premiați cu trofee și bani.

Crosul pentru viață a ajuns anul acesta la a opta ediție. Fondurile strânse prin intermediul evenimentului vor susține femeile în criză de sarcină care au apelat la sprijinul Centrelor ROUA din Capitală. Centrele oferă sprijin în criza de sarcină, sprijin pentru mamele singure și familiile numeroase.


Luna pentru viață 2023 va culmina sâmbătă, de Buna Vestire, cu Marșul pentru viață 2023, organizat în sute de localități din România și Republica Moldova. tema din acest an a Lunii și Marșului pentru viață: „Viitorul este pro-viață”.

Seria de manifestări promovează sprijinul pentru mamele singure și femeile în criză de sarcină și frumusețea nașterii de copii. Organizatorii locali sunt independenți unii de ceilalți și își asumă responsabilitatea pentru mesajul transmis în cadrul Lunii pentru viață.

Marșul pentru viață este o mișcare apolitică și non-confesională care a început cu 50 de ani în urmă în SUA și s-a extins treptat în întreaga lume. marșuri pentru viață sunt organizate anual în numeroase țări și orașe din America de Nord și de Sud și în Europa.

Mișcarea din România nu cere interzicerea prin lege a avortului, ci își propune să schimbe cultura și să convingă decidenții de necesitatea unor politici de susținere a femeilor însărcinate, a mamelor singure și a familiilor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button