Marşul pentru Viaţă

„Copiii merită o familie care să-i nască sau să-i adopte“ – Iulian Robu, preot romano-catolic, Marșul pentru viață 2014, Bacău

Pe 22 și 23 martie 2014, în orașele României are loc Marșul pentru Viață 2014, manifestare organizată de asociațiile care apără viața copiilor nenăscuți și valorile familiei. Tema ediției din acest an a Marșului pentru Viață este responsabilitatea, cu accent pe adopție, pe care participanții o propun ca soluție responsabilă și constructivă în caz de sarcină nedorită sau, pur și simplu, ca modalitate de a oferi o șansă mai bună unui copil dintr-o familie care nu are posibilitatea să îl crească. Pentru că evenimentul va fi prilej pentru acțiuni diverse și ample pe tot parcursul Săptămânii pentru viață, 19-25 martie, i-am întrebat pe organizatorii din țară ce program au pregătit cu această ocazie și – nu în ultimul rând – cine sunt și ce-i motivează pe fiecare dintre ei.

 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

 

Părintele Iulian Robu, de 27 de ani, este preot romano-catolic, vicar la Parohia Sfântul Nicolae din Decanatul Romano-Catolic de Bacău, dieceza de Iași. Este pasionat de lectură, iar în ultimul timp și-a făcut un obicei din practicarea rugăciunii pentru viață: „Copiii încă nenăscuți sunt ființe umane cărora nu le este recunoscut dreptul la viață, de vreme ce pot fi uciși prin avort. Este o nedreptate care li se face, iar eu nu pot fi indiferent în această situație“.

Rep: Ce vă amintiți de la edițiile anterioare ale Marșului pentru viață?

IR: Anul trecut, la Bacău a fost prima ediție. Mi-a rămas în minte imaginea copiilor, a tinerilor, a adulților ce purtau pancarte cu diferite mesaje: „Mamă, îți mulțumesc că exist!”, „Stop avortului!”, „România, țară creștină!”. Mi-a rămas în minte imaginea oamenilor cu Rozariul în mână și ecoul strigătului comun: „Da pentru viață, nu pentru moarte!”

Rep: Cui adresați invitația de a participa la Marșși de ce?

IR: Tuturor băcăuanilor.

Rep.: Credeți că Marșul are ca efect salvarea vieții vreunui copil nenăscut aflat în pericol?

IR: Dumnezeu va avea grijă.

Rep: Cunoașteți un caz de adopție care a adus bine în viața tuturor celor implicați – copilul, părinți naturali, părinții adoptivi?

IR: Știu chiar multe cazuri de acest gen.

Rep: Ce reprezintă pentru dumneavoastră bărbatul, ce reprezintă femeia, ce reprezintă copiii?

IR: Copiii sunt rodul iubirii și responsabilității comune a părinților lor. Cred că întrebarea ar trebui să scoată mai mult în evidență valoarea familiei. Bărbatul se împlinește ca și soț și tată, femeia se împlinește ca mamă și soție, iar copiii merită o familie unită în care să se nască, sau o familie unită care să îi adopte.

Rep: Ce le-ați cere politicienilor să facă pentru a proteja și a promova viața? În condițiile în care avortul nu ar putea fi total interzis, ce alte instrumente credeți că avem la îndemână pentru a apăra copiii nenăscuți?

IR: Să dea legi care apără viața copiilor nenăscuți încă.

Rep: Care este programul manifestărilor prilejuite de Marșul pentru Viață în orașul dumneavoastră?

IR: Estimăm că numărul celor care vor participa la acest eveniment va fi mare, aproximativ 800 de persoane.

Luni, ora 19:10: Rugăciunea Rozariului în fața unei Clinici unde se practică avortul

Marți, ora 14:00: Liceeni din Bacău au Calea Crucii pentru viață

ora 19:00: Cateheza pentru familii ținută de un preot și un medic ginecolog pro-viață

Miercuri, ora 15:30: Calea Crucii pentru viață

ora 19:00: Cineforum

Joi, ora 17:10: Adorație pentru viață

ora 19:00: Taize pentru viață în Biserica „Ss. Petru și Paul“ din Bacău

Vineri, ora 19:00-20:00: Festivalul „Lumină pentru viață“, cu lansarea a peste 500 de lampioane în Piața Tricolorului din Bacău

Sâmbătă, ora 10:00: Sfânta Liturghie în Catedrala Catolică „Ss. Petru și Paul“

ora 11:00: Din fața Bisericii Catolice „Ss. Petru și Paul“ pleacă Marșul pentru viață. Traseul: Strada 9 Mai până la intersecția cu Calea Mărășești. De acolo ne vom întoarce pe Calea Mărășești, vom rămâne 30 de minute în Piața Tricolorului pentru discursuri și cântece, și vom continua apoi pe Strada Nicolae Bălcescu, Bulevardul Unirii, Strada Mihai Viteazul și ne vom opri în fața Catedralei „Sfinții Petru și Paul”.

Rep: Aveți un mesaj de adăugat?

IR: Vă așteptăm la Marș!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button