familie

COMUNICAT. Coaliția pentru Familie: „În virtutea aceluiași interes superior al copilului trebuie respectate drepturile Mariei și ale lui Mihai Smicală și nu ȋncălcate grav dispozițiile Convenției ONU privind Drepturile Copilului, prin separarea de mamă, împotriva voinței lor”

Coaliția pentru Familie și Platforma civică „ÎMPREUNĂ” a organizat sâmbătă, 11 noiembrie, în fața Ambasadei Finlandei, o manifestație de solidaritate cu familia dr. Camelia Smicală.

Evenimentul a transmis atât un puternic mesaj de solidaritate și sprijin mult încercatei familii cât și reiterarea publică a faptului că societatea civilă românească nu rămâne nepăsătoare nici la suferințele conaționalilor săi aflați departe de țară, si nici la încercările de sfidare a drepturilor pe care părinții români le au față de copiii lor.

Toate abuzurile la care a fost supusă familia dr. Camelia Smicală au fost exercitate în numele „interesului suprem al copilului”, însă Coaliția pentru Familie și Platforma civică „ÎMPREUNĂ” au subliniat astăzi că, în virtutea aceluiași interes superior al copilului trebuie respectate drepturile Mariei și ale lui Mihai Smicală și nu încălcate grav dispozițiile art 9 alin. 1 din Convenția ONU privind Drepturile Copilului, prin separarea de mamă, împotriva voinței lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Fiecare dintre aceste aspecte au fost subliniate prin luarile de cuvânt ale reprezentanților organizatorilor, respectiv Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de inițiativă cetățenească privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constitutia României și avocat Ana Corina Săcrieru, purtătorul de cuvânt, ori de către invitații Marius Bodnariu, Sami Țuțac și Virgil Achihai.

Coaliția pentru Familie și Platforma civică „ÎMPREUNĂ” au cerut în mod expres prin vocea președintelui Mihai Gheorghiu ca familia monoparentală a doamnei Camelia Smicală să fie apărată în egală măsură de către autoritățile publice din România, inclusiv de către președintele Klaus Werner Iohannis care are datoria constituțională, nu numai morală, de a apăra viața, libertatea și exercitarea drepturilor fundamentale ale oricărui cetățean roman, indiferent de vârstă sau de locul unde se află el la un moment dat sau altul.

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă celor care împărtășesc valorile familiei.

Platforma civică “ÎMPREUNĂ” este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din sute de organizații și persoane fizice, intelectuali din tot spațiul românesc, reuniți pentru prima dată în istoria recentă a țării într-un număr atât de copleșitor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button