Marxism cultural

Cenzura Facebook: Mihai Gheorghiu, de la Platforma ÎMPREUNĂ, interzis pe Facebook; Pagina NEAMUNIT ștearsă

Zilele acestea cenzura Facebook a continuat. După ce a închis sau șters cont după cont al ziaristei Sorina Matei, care scrisese despre răpirea cu mascații a minorei Sorina din perspectiva traficului de organe, acum Facebook șterge sau interzice activitatea în rețea a unor persoane și entități care promovează identitatea creștină și românească.

Mihai Gheorghiu, președintele Platformei Civice ÎMPREUNĂ, a primit cinci zile de interzicere pe Facebook pentru că a „postat de mai multe ori conținut care contravine Standardelor comunității”. Cu toate că cele cinci zile au trecut, „băieții cu ochi albastru-indigo-precum-Albastrul-Facebook” au „uitat” să-l deblocheze. Ultima sa postare era despre Bucharest Pride, eveniment care de altfel ni se pare a fi considerat bun de către „standardele comunității”. Dar poate că nu a aplaudat acest eveniment suficient de convingător, cine știe…

La sfârșitul săptămânii trecute, a fost ștearsă de pe Internet și pagina NEAMUNIT, a asociației cu același nume, pagină care avea peste 40.000 de fani. Aureliu Surulescu, liderul organizației, care are 11 filiale în toată țara și sute de acțiuni de implicare civică și caritabilă, a scris pe Facebook:

„Nu am dorit altceva decat sa fim lasati sa fim asa cum intelegem noi spiritul, sufletul acestui neam si prezentul tumultos in care traim. (…) Am ramas fideli unui crez in care NEAMUNIT acum 7 ani. Pe data de 2 iulie NEAMUNIT implinea 6 ani de activitate oficiala in slujba Romaniei si a Romanilor. De ziua Sfantului Stefan cel Mare, ocrotitorul nostru. Au ales sa ne execute inainte, fara alte explicatii.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Ce putem face?
1. De pe mobil, intrăm din meniu (cele 3 liniuțe din dreapta sus) la Help&Support
2. Report a Problem
3. Selectăm Pages
4. Scriem că nu mai găsim pagina NEAMUNIT (în poză am pus exemplul de text pe care l-am trimis eu)”

Ca și Platforma Civică ÎMPREUNĂ, Asociația NEAMUNIT a sprijinit în mod activ referendumul pentru căsătorie.

Între timp, pe NEAMUNIT îi puteți găsi pe site-ul neamunit.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button