familie

Cea mai numeroasă familie din Anglia: a împlinit o lună cel de al 20-lea copil (care nu apare în imagine)!

Sue Radford l-a născut pe Archie, al 20-lea copil al familiei, pe 18 septembrie 2017. Acesta și sora lui mai mare, Hallie Alphia, născută în 2015, lipsesc din fotografia de familie de mai sus.

Hallie Alphia, stânga, și fratele ei mai mic, Archie, dreapta – ultimii doi din cei 20  de copii ai familiei Radford

Sue, în vârstă de 42 de ani, și soțul ei, Noel, de 46, sunt protagoniștii emisiunii „19 Kids and Counting”, de la canalul de televiziune TLC. Cei doi (foto jos) sunt prieteni din copilărie. Sue a rămas însărcinată cu primul-născut, Chris, când avea doar 14 ani. Inițial, ea și soțul își propuseseră să facă doar trei copii, dar experiența le-a plăcut atât de mult, încât nu s-au mai putut opri. Acum, cei doi au deja și trei nepoți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deși ar putea primi mult mai multe beneficii de la statul britanic, cei doi părinți nu au optat decât pentru alocația de copil, reușind să se susțină în rest doar din veniturile brutăriei pe care o dețin. Cei doi cheltuie în jur de 30.000 de lire sterline pe an din banii lor pentru a crește copiii, iar aici sunt incluse și zilele onomastice, cu costuri între 100 și 250 de lire per copil. Familia își permite și o vacanță în străinătate în fiecare an.

Îngrijirea copiilor este o adevărată odisee zilnică. Noel, tatăl, explică: „Când le facem baie e ca și cum am îmbăia o turmă de oi. Consumăm litri de șampon”.

Iar la masa de Crăciun mâncarea trebuie să vină ca pe bandă rulantă. La cel mai recent Crăciun, s-au consumat trei curcani, 3,5 kg de cartofi, 56 de budinci și o cantitate uriașă de legume.

La știrea despre această familie și cel de al 20-lea membru al ei, apărută în cotidianul The Mirror, s-au adăugat și comentarii care le reproșau părinților „egoismul” de a împovăra planeta cu prea mulți copii. Alții însă au punctat că familiile numeroase nu înseamnă mai multe guri de hrănit, ci și mai multe brațe de muncă. Redăm câteva comentarii:

debs22:

Dacă guvernele britanice din trecut ar fi sprijinit acest tip de familii numeroase, nu am mai fi fost nevoiți să aducem numeroși lucrători din străinătate, care să ne schimbe societatea. Am fi avut forța de muncă necesară pentru națiunea noastră.

FreedomNews2017:

Cuplul are o brutărie pe care o conduce tatăl. Nu cer decât beneficiile standard pentru copii. Nimic mai mult. Copiii care au ajuns la maturitate lucrează deja. Motivul pentru care această familie a ajuns în atenția presei a fost faptul că este exact opusul multor familii numeroase care nu trăiesc decât din beneficiile acordate de statul englez.

fizog:

În ultimii douăzeci de ani, fiica mea a avut în plasament vreo zece copii de diverse vârste. Atmosfera a fost mereu fabuloasă în familie, copiii din diverse cămine cu probleme nu se amestecau cu ceilalți înainte. Dar toți se înțeleg (acum) ca o mare familie, îmi place mai ales când se apropie ora mesei și gătesc pentru gașca veselă. Trebuie să fie extraordinar și în această familie, foarte distractiv, înghesuiala nu îi deranjează, zgomotul fiind la ordinea zilei. Pe măsură ce cresc și zboară din cuib, îmi închipui liniștea care se lasă în loc.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button