viaţa de familie

Ce pierd bărbații din vedere de Valentine’s Day

vday

 de Brendan Malone, The Leading Edge

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Nu sunt vreun morocănos care caută să le strice cheful altora de Valentine’s Day, dar nu mă pot abține să constat că această modă, care promovează un fel de marketing al dragostei, ne face pe noi, bărbații, să pierdem din vedere câteva adevăruri importante despre adevărata iubire.

Cu riscul de a-i va supăra pe unii, trebuie să spun că actualul accent care se pune pe cumpărarea de lucruri pentru femeia iubită promovează ideea greșită că dragostea este un act de acordare de cadouri, când ar trebui de fapt să fie un act de autodăruire reciprocă între cei doi îndrăgostiți.

Valentine’s Day este în realitate o celebrare a sentimentalismului, nu a iubirii autentice.

Da, e un act de iubire și să cumperi cadouri, dar dragostea adevărată este să te pui pe tine cu totul la dispoziția celuilalt, nu să-i pui la picioare un obiect (de altfel, cine profită cel mai mult din această frenezie a cadourilor-obiect, de la suveniruri la lenjerie intimă?).

Poate că e timpul să transformăm Valentine’s Day dintr-un ritual mai mult comercial într-unul de dăruire a unor lucruri imateriale, nu de substitute materiale ale acestora.

Mi se pare găunos și contradictoriu să-i faci cuiva cadouri de iubire cu program, fiindcă te simți obligat, fiindcă așa se face (până la urmă despre asta e vorba de Valentine’s Day, nu?).

Adevărata măsură a iubirii tale pentru celălalt nu stă în darul de Valentine’s Day, ci în darurile zilnice pe care i le faci, care includ și felul în care te poți zilnic cu acea persoană.

Oricine poate să cumpere pentru persoana dragă un cadou fiindcă este forțat de reclamele comerciale și cutuma socială, dar clipa adevărului vine în alte zile, când niciun factor extern nu ne mai obligă la dovezi de iubire.

Sunt sigur că Valentine’s Day s-ar transforma în ceva cu totul nou și mult mai autentic dacă, în loc să le luăm flori femeilor, le-am face dovezi mai temeinice de iubire: să începem să contribuim mai mult la treburile din gospodărie, să ne implicăm în creșterea copiilor, să ne înscriem la un curs de parenting și altele asemenea.

E ușor să-i cumperi flori o dată pe an, dar adevăratul test al iubirii este ce faci pentru ea în celelalte zile ale anului. Asta riscă să piardă bărbații din vedere de Valentine’s Day.

Sursă: The leading edge

Traducere: Ștefana Totorcea

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button