opinii

Cătălin Sturza: Prezența scăzută la vot are și altă explicație: partidele…

de Cătălin  Sturza, Facebook

Dincolo de falsuri și de manipulări, prezența scăzută la vot de ieri are și o altă explicație: partidele au dat-o alba-neagra. În fapt, partidele au dat-o chiar de la bun început alba-neagra: multe dintre ele au semnat alianțe cu inițiatorii Referendumului, apoi au făcut tot posibilul să tergiverseze sau chiar să împiedice organizarea acestuia. Apoi, după votul de la Senat, 80% dintre ele au declarat că susțin Referendumul, însă nici unul nu s-a ocupat în fapt de mobilizare. Nu poți să ai 80% dintre partide în spatele unui Referendum, și doar 6% prezență la vot în prima zi. Nu poți să ai cea mai scăzută prezență la vot din țară în fieful UDMR. Dovada cea mai clară că Referendumul nu este unul politic – și partidele NU VOR ca acesta să treacă.

Referendumul a fost de la bun început o inițiativă civică. O inițiativă pentru păstrarea Căsătoriei așa cum a fost ea de milenii – în fapt, așa cum a lăsat-o Dumnezeu: între un bărbat și o femeie. Nu este cazul ca românii să se lase manipulați de cei care își doresc să nu își exprime votul – Ziua 2 trebuie să însemne o prezență masivă la vot.

O analiză pe blogul de la Adevărul.

Citește mai multe opinii de Cătălin Sturza

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button