avort

Cardinal american către o adunare de 11.000 de persoane: „Numai renunțând la celebratea promiscuității vom putea curma flagelul avortului”

church

LifeSiteNews.com, 22 ianuarie 2015

„Numai renunțând la celebratea promiscuității vom putea curma flagelul avortului”, a declarat Cardinalul de Boston, Sean O’Malley, unei mulțimi de peste 11.000 de pelerini susținători ai vieții, care au participat la rugăciunea națională de priveghere pentru viață, susținută în seara zilei de 21 ianuarie, la Bazilica catolică de pe Capitoliu.

„Oamenii care susțin avortul legal pretind că ei vor de fapt să reducă numărul de avorturi. O cale logică de a reduce numărul de avorturi ar fi să se descurajeze comportamentul promiscuu, care este în floare în cultura noastră”, a spus el în omilia sa, adresată unei mulțimi formată cu precădere din tineri.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

O’Malley a declarat că practicarea castității, despre care Biserica vorbește ca despre o integrare a sexualității în cadrul unei persoane și aplicabilă în orice stadiu al vieții, este o cale de a fi pro-viață, prin protejarea transmiterii vieții.

Liturghia anuală de la Bazilica Sanctuarului Național al Neprihănitei Zămisliri, în care Cardinalul O’Malley a oficiat liturghia și a susținut predica, a atras 6 Cardinali, 44 de Episcopi, 343 de preoți, 100 de diaconi și 530 de seminariști.

Cardinalul a folosit cuvântul avort de 31 de ori în omilia sa, referindu-se la avort ca la „o practică barbară” care devastează viața femeilor.

Legile nedrepte care reglementează avortul trebuie schimbate, a spus Cardinalul, dar „este nevoie să lucrăm mai mult pentru a schimba inimi, pentru a construi o civilizație a iubirii.”

Cardinalul a adăugat ca politicienii trebuie sa fie corect informați în privința existenței unei majorități de americani care favorizează restricțiile privind avortul.

„Chiar și o majoritate de americani pro-viață sunt de fapt în favoarea consimțământului informat pentru mame, interzicerii avortului în al treilea trimestru, interzicerii avorturilor de naștere parțială, în favoarea acordului părinților pentru minori, în favoarea perioadelor de așteptare de 24 de ore și chiar în favoarea interzicerii avortului în al doilea trimestru. Acestea sunt sondaje efectuate de Gallup, CBS și de New York Times, și nu de EWTN, Universitatea Catolică sau de Vatican”, a afirmat Cardinalul.

„Există multe mituri care circulă și cauzează mult rău, în special deoarece politicienii le susțin destul de des”, a afirmat Cardinalul O’Malley. El a vorbit mai întâi despre mitul conform căruia avortul privește numai femeia, după aceea, mitul că majoritatea americanilor sunt pro-alegere și la urmă, mitul că tinerii susțin în mod copleșitor avortul.

„Sunt anumiți oameni care folosesc aceste mituri americane: că majoritatea femeilor, majoritatea americanilor, majoritatea tinerilor sunt pro-alegere,” a declarat Cardinalul. „Este o minciună turnată pe gât poporului american pentru a-l convinge să îmbrățișeze avortul fără nici o reținere”.

Cardinalul a menționat și necesitatea „prezervării familiei ca un sanctuariu al vieții”, dar nu a menționat nimic despre atacurile actuale cu care se confruntă familia, în special despre cele rezultate din redefinirea căsătoriei din stat în stat, pentru a include persoanele de același sex.

Traducere: Ilie Alina

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button