familie

VIDEO. Camelia Smicală, medicul român căreia statul finlandez îi deține abuziv copiii, în ciuda deciziei instanței judecătorești, riscă să meargă și la închisoare

camelia-smicala-cu-copiii-finlanda (1)

Medicul Camelia Smicală, căreia, în 2015, statul finlandez i-a luat în mod abuziv copiii după divorțul de soțul violent, este acum amenințată cu un proces pe care, dacă îl pierde, riscă închisoarea.

Evenimentul Zilei a scris că românca a anunțat aceasta pe contul de Facebook pe 31 ianuarie 2017.

Când statul finlandez a trimis excutorii să preia copiii, copiii s-au opus, iar executorii au devenit agresivi, după cum reiese din imaginile video de mai jos.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Poliția finlandeză a cercetat agresiunea la momentul respectiv și a constatat că femeia a fsot  cea agresată de către angajații trimiși de Protecția Copilului.

Dar procurorul a ales să o trimită în judecată pe Camelia Smicală, susținând că ea a realizat agresat autoritățile, nu invers.

Aceasta se întâmplă în condițiile în care, la jumătatea anului 2016, instanța care a instrumentat cazul preluării copiilor ei de către autorități și-a retras toate deciziile anterioare. Din punct de vedere juridic, copiii aparțin în acest moment Cameliei Smicală și ar trebui să îi fie returnați din custodia statului finlandez. Însă, pe pagina sa de Facebook românca acuză că autoritățile de la protecția copilului și poliția finlandeză refuză să pună în faptă această decizie:

Din pacate nu merge asa. Politia finlandeza nu are curajul sa mearga sa ia copiii. Protectia copilului in Finlanda e stat in stat, ca si in Norvegia. Nici o alta oficialitate nu are curajul sa se bage. Iar presa finlandeza e muta.

 

VIDEO

Camelia Smicală în direct la Realitatea TV (partea 1):

Camelia Smicală în direct la Realitatea TV (partea a 2-a):

Mai multe informații despre cazul Cameliei Smicală aici.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button