AFR

Buletinul informativ al Alianței Familiilor din România-28 Octombrie 2014

 

Pro-Vita și AFR la CEDO: Pro-Vita și AFR au intervenit într-un caz care implică avortul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Vă invităm să citiți detalii despre caz și intervenția noastră scrisă de colegii de la Cuvântul Vieții: (LINK)

Cancerul mamar: Larisa Iftime de la Pro Vita Media a pregătit un material privind cancerul mamar și alte detalii adiționale importante: (LINK)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Religia în școlile din România: Colegii de la Cultura Vieții aduc lumină în fluxul de dezinformare care a umplut zilele acestea spațiul virtual în legătură cu scoaterea orelor de religie din programa școlară. Le mulțumim și vă invităm să citiți articolul: (LINK)

Scoția – homosexualii încurcă lucrurile: Cu toate că în Scoția doar 1.5% din populația adultă se identifică ca fiind neheterosexuală (adică homosexuală ori de altă orientare), politicienii scoțieni discută tot mai mult legalizarea căsătoriilor homosexuale în Scoția. Dar aici apare o complicație: homosexualii nefiind fideli în relații, se discută abrogarea legii împotriva adulterului. Cel puțin în teorie la cuplurile heterosexuale căsătorite adulterul se pedepsește penal. Homosexualii cer abolirea acestei legi, încă un pas spre emanciparea lor sexuală totală: (LINK)

Irlanda criminalizea prostituția: Săptămâna trecută parlamentul irlandez a adoptat, cu un vot de 81 la 10, o lege care interzice penal relațiile sexuale pentru bani: (LINK)

Moașele și avortul: Ne-am aștepta ca moașele să fie pro-viață. Dar nu sunt. Majoritatea sunt pro-avort. Articolul alăturat explică motivația: (LINK)

Pledoarie pentru viață: America este în toiul unei bătălii mediatice privind suicidul asistat. Cu câteva săptămâni în urmă v-am anunțat că o tânără de 29 de ani suferindă de cancer de creier a anunțat că se va sinucide pe 1 Noiembrie, chiar de ziua ei de naștere. Mass-Media americană îi face galerie. Tot mai multe femei suferinde de cancer îi adresează scrisori deschise cerându-i să se răzgândească, din nefericire până în prezent efortul lor este fără succes. Recomandăm un comentariu pe acest subiect: (LINK)

Încă o pledoarie pentru viață: Și tot în același context vă recomandăm mărturia alăturată a unei femei a cărei fiice s-a sinucis cauzând multă durere celor rămași în urmă: (LINK)

Legătura dintre avort și cancerul mamar: Pat Fagan, cercetător la Family Research Council în Washington, a publicat recent un studiu privind corelația între avort și cancerul mamar. De fapt, studiul este o discuție a sute de studii independente privind corelația între avort și cancerul mamar. Recomandăm studiul lui Fagan, el fiind foarte informativ și cu o bibliografie enormă: (LINK)

Căsătorii homosexuale – de ce nu? Foarte mulți creștini sunt indiferenți față de căsătoriile homosexuale. Frecvent răspunsul lor este: „cum mă afectează pe mine asta”? Recomandăm un comentariu care răspunde acestei întrebări. Căsătoriile homosexuale afectează prieteniile – bărbații pur și simplu nu doresc să întrețină relații de prietenie cu alți bărbați de teama de a nu fi etichetați ca homosexuali. Prietenia masculină este sănătoasă și foarte importantă pentru societate. Este regretabil că homosexualitatea o erodează: (LINK)

Hillsong respinge homosexualitatea: Cu câteva săptămâni în urmă New York Times a publicat un articol privind formația Hillsong, afirmând că această mișcare creștină și formație muzicală australiană foarte populară în rândul tinerilor, ar fi de acord cu căsătoriile homosexuale și homosexualitatea. Paul Houston, unul din liderii Hillsong a ținut recent o conferință de presă în care afirmă clar pozițiile biblice ale lui Hillsong privind aceste subiecte: (LINK)

UE promovează drepturile sexuale la tineri: UE investește mulți bani în tineri, dar nu în valori. În loc să îi pregătească pentru o viață de familie ori una responsabilă, îi îndoctrinează în sexualitate și să își ceară „drepturile sexuale și reproductive”. În August, programul pentru tineri al UE a lansat un manual al drepturilor sexuale (a se citi concubinaj, homosexualitate ori transsexualitate) și al drepturilor reproductive (a se citi avort) Întrebare: cât timp va dăinui acest continent care își încurajează generația tânără la desfrâu și îi îndeamnă să omoare generația care ar trebui să vină după ea și să-i plătească pensiile? Manualul poate fi citit aici: (LINK)

Un comentariu privind fericirea: Am dat peste un articol privind fericirea, publicat în The Atlantic săptămâna trecută. Îl găsim interesant și vi-l recomandăm: (LINK)

Campanie împotriva avortului – SUA: 21 Octombrie a fost ziua declarată în America împotriva avortului. A fost celebrată prin momente de tăcere: (LINK)

Provocări pentru creștini în lumea academică: Nu este ușor să fi profesor într-o universitate devotată secularismului și cu tendințe anticreștine. Comentariul alăturat descrie unele din aceste provocări: (LINK)

Homosexuali intoleranți (I): Cel mai intolerant grup social sunt homosexualii. Astăzi vă dăm încă un exemplu. În ultimele săptămâni un număr tot mai mare de tineri deveniți adulți,  care au fost crescuți de părinți homosexuali, își scriu memoriile ori experiențele oribile pe care le-au trăit. Mafia mediatică homosexuală îi atacă. Recomandăm un articol care descrie un incident petrecut săptămâna trecută: (LINK)

Homosexuali intoleranți (II): Un alt exemplu, identic cu cel de mai sus, implică o tânără crescută de mama ei lesbiană și de partenera ei lesbiană. Sătulă de viața într-o casă de lesbiene, tânăra publică comentarii privind experiențele ei. Și ea, însă, este atacată de mafia mediatică homosexuală: (LINK)

Judecătorii demisionează: Legalizarea masivă a căsătoriilor homosexuale în America începe să producă victime. Printre ele judecătorii înșiși sunt victime, adică judecătorii care refuză să încheie căsătorii homosexuale. Aceștia preferă să demisioneze din funcții: (LINK)

Pastori amenințați cu închisoarea: O altă categorie de persoane care au căzut victime legalizării căsătoriilor homosexuale sunt pastorii care refuză să încheie căsătorii homosexuale. Un incident s-a petrecut săptămâna trecută în statul american Montana unde un pastor a refuzat să căsătorească niște bărbați. A fost citat de poliție cu amendă și dat în judecată. Pedeapsa poate ajunge până la 180 de zile în închisoare: (LINK) Un alt articol pe aceeași temă îl aflați aici: (LINK)

Pastorii se împotrivesc drepturilor homosexualilor: Săptămâna trecută un grup de pastori de culoare din Michigan au organizat o conferință de presă în capitala statului anunțând autoritățile că ei nu vor oficia căsătorii homosexuale chiar dacă vor trebui să plătească cu ani grei de pușcărie:  (LINK)

Avortiștii pierd, dar vor să câștige: Tot mai puțini americani favorizează avortul, de fapt, mai puțin de 50%. Avortiștii sunt îngrijorați și feministele au început să publice cărți peste cărți în care explică de ce avortul e un „bun social”, („a social good” în engleză) adică un lucru bun pentru societate. Greu de înțeles această logica, dar aici puteți citi un comentariu privind această gândire bizară: (LINK) Un alt articol pe aceeași temă poate fi citit aici: (LINK)

Pro-vita americană în ascensiune: Marile și influentele reviste americane încep să scrie tot mai des despre ascensiunea mișcării pro-vita din America. Cu îngrijorare, adăugăm noi. Săptămâna trecută influentul The New Yorker Magazine a publicat un articol de 20 de pagini pe această temă: (LINK)

Avort – o mamă extraordinară: Citiți despre o femeie extraordinară, o tânără americană însărcinată, dar bolnavă de cancer. Refuză să se trateze ca să-și salveze viața, dorind să dea viață copilașului cu care este însărcinată: (LINK)

Pedofilia în Marea Britanie: Numărul de articole publicate de BBC privind pedofilia în Marea Britanie sunt îngrijorător de numeroase. Apar mai zilnic. Redăm încă unul, publicat săptămâna trecută. Discută indiferența autorităților față de numărul crescând de acte de pedofilie făcute în Marea Britanie ori de britanici făcute în alte țări: (LINK)

Chris Smith condamnă avortul în China: Chris Smith este un congressman american care pledează împotriva avortului în America și în restul lumii. Recent a publicat un comentariu privind atrocitățile avortului în China comunistă: (LINK)

Norvegia și egalitatea de șanse: Egalitatea de șanse este importantă. Dar mașinăria mediatică și fanatică feministă insistă că egalitatea de șanse nu poate exista atâta timp cât femeile rămân însărcinate. Un articol din The Atlantic discută cazul interesant al Norvegiei privind egalitatea de șanse. Chiar și în Norvegia egalitară, femeile nu au ajuns la același nivel cu bărbați. Dacă nu în Norvegia, întreabă autorul, atunci unde? (LINK)

Feminismul puritanic: Se observă un trend pozitiv în campusurile americane, declanșat, ironic, de feministe. Se insistă tot mai mult ca relațiile între sexe să fie platonice și nu sexuale: (LINK)

China demolează creștinismul: Campania comuniștilor chinezi de demolare a bisericilor creștine continuă. Un articol recent pe această temă îl puteți citi aici: (LINK)

Avort – California anticreștină: Legislatura Californiei a adoptat o lege care constrânge bisericile cu angajați să le ofere asigurări medicale în caz de avort. Bisericile sunt nemulțumite ele fiind împotriva avortului: (LINK)

Marea Britanie – rugăciuni împotriva avortului: 27 Octombrie  este ziua de rugăciune a creștinilor britanici împotriva avortului. Recomandăm broșura alăturată de trei pagini care discută subiectele de rugăciune și miza: (LINK)

ONU promovează avortul ca metodă de dezvoltare: Luna trecută ONU și-a început noul an de activități și dezbateri. Un comitet ONU a pregătit documentul alăturat privind dezvoltarea. Între altele, recomandă drepturile reproductive (adică avortul) și sexuale (adică homosexualitatea) ca metode de reducere a populației care, crede comitetul ONU, va stimula dezvoltarea: (LINK)

Revoluția sexuală – ce urmează? Revoluția sexuală nu dă semne de oboseală. Observatorii întreabă, ce idioțenie va fi promovată după „căsătoriile” homosexuale. Comentariul alăturat descrie câteva opțiuni care se reliefează la orizont, inclusiv decriminalizarea pedofiliei: (LINK)

Revoluția sexuală și bizarul profesor danez: Și Danemarca dă semne că revoluția sexuală este încă în toi. Un profesor danez a devenit cruciatul unei noi frontiere a revoluție sexuale: decriminalizarea incestului. O țară de doar 5 milioane de oameni, bizara Danemarcă dorește să-și exporte gândirea antivalorică în restul Europei: (LINK)


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button