AFR

Buletinul informativ al Alianței Familiilor din România – 21 octombrie 2014

Buletinul informativ al Alianței Familiilor din România

21 Octombrie 2014

Cancerul mamar – articol din Adevărul: Conform unui articol publicat în Adevărul numărul femeilor din România diagnosticate cu cancer mamar este în creștere. Articolul ne parvine din partea colegilor de la Pro Vita Media. Le mulțumim: (link)

Educația sexuală în școlile din România: Până în 2019 grădinița în România va fi obligatorie pentru toți copiii începând de la 3 ani. Un articol din presă ne informează că micuții copii vor primi și “educație sexuală”, printre altele în masturbare și normalitatea homosexualității: (link)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Antisemitismul în Europa: Antisemitismul în Europa e în creștere. Recomandăm un articol din publicația de specialitate Foreign Affairs: (link)

Societatea globală – corelația între religie și familie: Recent a fost publicat un studiu privind corelația între religie și familie, în special impactul religiei asupra formării de familii și valorile familiei. Îl puteți citi aici: (link)

Eutanasie în Belgia: Ultima victimă a programului agresiv de eutanasie în Belgia e o femeie de 105 ani. Sătulă de viață, femeia a cerut să fie eutanasiată. Doleanța i-a fost împlinită: (link)

Cursuri de avort online: Am scris despre subiectul acesta acum o lună și revenim din nou cu știri proaspete. Universitatea Californiei din San Francisco este prima universitate din lume care oferă cursuri de avort online. Printre altele studenții învață cum să avorteze. Până în prezent s-au înrolat în curs câteva mii de studenți: (link)

Apariție editorială – sex fără căsătorie: Institutul Brookings din SUA a publicat în aceast[ toamnă o carte despre familie, care are un titlu intrigant: Sex and Parenthood without Marriage (Sex și creșterea copiilor fără căsătorie). Teza fundamentală a cărții este că noua normalitate în societatea americană este sexul și creșterea copiilor în afara căsătoriei. Autoarea, o fostă feministă, e îngrijorată. Aici puteți citi o recenzie a cărții: (link) aici un comentariu pe marginea subiectului: (link) iar aici primul capitol al cărții: (link)

Croația – medicii refuză să avorteze: Atât de mulți medici în Croația refuză să presteze servicii de avort încât femeile care vor să avorteze sunt îngrijorate. Devine tot mai greu să faci avort în Croația: (link)

Tehnologie și adulter: Săptămână trecută publicația americană The Atlantic a publicat un dosar extensiv despre faptul că tehnologia modernă facilitează adulterul. Adulterul poate fi făcut în anonimat. Articolul deasemenea discută tehnologii pe care soții geloși le folosesc să-și spioneze soțiile și vice versa: (link)

De ce fac adolescenții sexting? Tot săptămâna trecută The Atlantic a publicat un dosar în care căuta să explice de ce fac adolescenții sexting, un viciu al adolescenților care-și folosesc telefoanele pentru transmiterea de imagini cu nuditate: (link)

Vatican – Sinodul Catolic: Sinodul cardinalilor catolici privind familia și sexualitatea s-a încheiat. Pozițiile tradiționale ale Bisericii Catolice privind sexualitatea și familia au fost reafirmate. Vă recomandăm un comentariu video din partea unui cardinal pe această temă: (link)

Demografia europeană: Luna trecută publicația de specialitate Population and Development Review a publicat un articol de specialitate privind situația demografică precară a Europei. Ici și colo dați și peste informații privind România: (link)

Noua ideologie sexuală internațională se extinde. Într-o școală din America copiilor li se interzice să se identifice ca fiind băieți ori fete. Învățătorilor li se sugerează să-i numească “pinguini movi”:(link) Reacția indignată a părinților poate fi citită aici: (link)

Imoralitatea sexuală la creștini: Incidența imoralității sexuale la bărbații creștini în anii 50 ai vieții este o problemă. Articolul alăturat caută să înțeleagă cauzele: (link)

Surogatul – procrearea la început de Mileniu III: Comentariul alăturat explică de ce surogatul, o practică care dezumanizează, e atât de populară în țările occidentale. Autorul îndrăznește să afirme că ne îndreptăm înspre o epocă în istoria ființelor umane când formă principală de procreare va fi surogatul nu familia ori căsătoria: (link)

Faceboook și procrearea tardivă: Recent Facebook a făcut valuri anunțând un program special pentru angajatele tinere. Le oferă posibilitatea de a-și îngheța ovulele până după ce devin stabile în cariera lor. Aparent Facebook vede sarcina ca un obstacol pentru cariera tinerelor angajate: (link) 

Creștinii din Hong Kong au impact: Subiectul acesta e deja bine cunoscut, dar vă dăm ultimele informații din săptămâna trecută. Mișcarea pro-democrație din Hong Kong este o mișcare eminamente creștină și denotă influența crescândă a creștinismului în China comunistă: (link)

Joni Eareckson – NU suicidului: Joni Eareckson este o creștină americană bine cunoscută în România. Este handicapată dar luptă pentru viață. Recent a adresat o scrisoare plină de compasiune către Brittany Maynard, tânără de 29 de ani care suferă de tumoare la creier și care a anunțat că se va sinucide pe 1 noiembrie (de ziua ei) în Oregon: (link)

Agresivitatea seculariștilor britanici: Seculariștii britanici au redactat luna trecută un manifest al secularismului în care atacă creștinii și îi asemuiesc unor grupuri teroriste: (link)

Boko Haram și terorismul împotriva creștinilor: Nu am mai publicat nimic despre Boko Haram din vară. Revenim cu ultimele noutăți și comentarii: (link)

Florida – sataniști îndrăzneți: Sataniștii americani au cerut autorităților statului Florida să le permită să pună în incinta parlamentului statului o pictură a diavolului coborându-se în iad: (link)

Crimele sexuale se înmulțesc în Marea Britanie: Din 2011 până în  2012 numărul violurilor în Marea Britanie a crescut cu 29%: (link)

Un drept la eutanasie? Articolul alăturat discută presiunea cât și tendințele curente de a decreta un drept la eutanasie: (link)

Avort – mărturie emoționantă: Puteți citi aici despre o tânără cu mulți copii care a refuzat să avorteze cu toate că soțul ei și-a pierdut locul de muncă și situația materială a familiei a devenit foarte precară: (link)

Hollywood și persecuția creștinilor: Actorul creștin american Kevin Sorbo descrie marginalizarea și persecuția actorilor creștini în Hollywood: (link)

Despre îngrijirea părinților noștri: Articolul alăturat vorbește despre perspectiva creștină privind îngrijirea părinților noștri vârstnici: (link)

Violența domestică – ce zice Biblia: Un comentariu privind violența în familie și ce  are Biblia de spus asupra acestui subiect poate fi citit aici!

Demografie – societatea globală îmbătrânește: Luna trecută Foreign Policy, prestigioasa publicație a grupului Foreign Policy Council, a publicat un dosar privind îmbătrânirea populației planetei, un lucru nu tocmai bun: (link)

Declinul căsătoriei: Tot mai puțini tineri americani se căsătoresc: link și aici:

Pedofilia în Marea Britanie: Autoritățile britanice par a fi indiferente față de pedofili. Recent autoritățile canadiene au atenționat Scotland Yard-ul privind un număr mare de pedofili britanici activi în Canada dar care nu au fost arestați ori puși sub urmărire în Marea Britanie: (link)

Avortul și traficul de ființe umane: Evidența privind conexiunea dintre avort și traficul de ființe umane e în creștere. Unii medici care fac avort sunt conectați cu mafia internațională care face trafic de ființe umane: (link)

John Lennox ne cere să ne implicăm: John Lennox e o personalitatea proeminentă între creștinii englezi. Profesor la Oxford, biologist, dar și creștin, el și-a dedicat puterea intelectuală să combată evoluționismul și darwinismul. Într-o prelegere ținută recent cere creștinilor să nu tacă privind credința lor ci să o afirme peste tot: (link)

Căsătoria – o formă de răpire: Atacurile ideologice împotriva căsătoriei ca instituție continuă. Influenta publicație newyorkeză the New Yorker a publicat recent un articol vitriolic la adresa căsătoriei, numind-o un fel de “răpire” (abduction): (link)

Colegiu creștin principial: Autoritățile din Massachusetts au anunțat că intenționează să discrediteze Colegiul Gordon, un colegiu creștin din Boston, pentru că afirmă că homosexualitatea este păcat. Colegiul a anunțat recent că nu intenționează să-și schimbe învățăturile. Presiunile asupra Colegiului, însă, devin tot mai mari, atât din afară cât și dinlăuntru: (link)

Marea Britanie – homosexualii sunt puțini: Date statistice tot mai dese apar în Marea Britanie și SUA care indică numărul infim al homosexualilor. Propaganda uriașă care o fac dă impresia că ar fi mulți. Homosexualitatea este o decepție, așa cum sunt și metodele care o promovează. Ultimul studiu, publicat pe 7 octombrie, indică că doar 1.6% din populația adultă britanică se identifică ca fiind homosexuală ori bisexuală. Procentul cel mai ridicat este în Londra unde 3.2% dintre oameni se identifică ca fiind neheterosexuali. În linkul alăturat puteți vedea datele statistice complete pe regiuni și vârstă. Identificare homosexuală descrește cu vârsta, doar 0.5% dintre persoanele de peste 65 de ani identificându-se ca fiind homosexuale: (link)


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button