Marxism cultural

Bogdan Calehari despre „revoluția culturală” conservatoare din Polonia și Ungaria: „Dreapta dă jos călăuza din spate și îi ia nuielușa din mână”

Fără schimbare culturală nu poți schimba nici societatea, nici clasa politică. Bloggerul Bogdan Calehari a publicat de curând un articol de opinie pe blogul personal în care arată că tipul capitalist de economie contează prea puțin atâta vreme cât universitățile, care formează elitele, și mass-media, care îndoctrinează masele, se află în mâna stângiștilor. El spune că două țări foste comuniste au reușit să combată „revoluția culturală” marxistă care s-a desfășurat nestingherit în Occident în ultimele decenii, fiind exportată și în țările foste comuniste după 1989. Redăm mai jos câteva extrase.

„Si Reagan s-a ocupat tot de economie si de politica externa. Si Thatcher la fel. Si? Au schimbat ceva? Nu! Doar au impiedicat un pic. Nu schimba lumea nici TVA-ul si nici indicele Dow Jones, ci ideile. Alea despre care Lenin spunea ca sunt mai periculoase decat armele si ca nu trebuie lasate pe mana dusmanului. Alea pe care dreapta le-a lasat in mana dusmanului. Din cauza asta stanga ii e acum stapan! (…)

Ei, marxistii, i-au crescut pe toti aia de la ABC, NBC, CBS, NYT, WaPo, aia care-l linsau mediatic pe Reagan! Tot acolo s-au format si Bill Clinton, si Hillary Clinton, si Barack Obama. Ca astia n-au venit din economie, nu s-au format la Ford, Texaco si General Motors. Au fost modelati acolo unde stanga detinea si detine controlul: in universitati. Unde s-au format Mark, Gates, si toti aia din Seattle. Miliardarii de stanga. De aia, sau si de aia, nici nu mai sunt miliardari conservatori, cu idei de dreapta! Spuneti-mi un nume! Unul!

Columbia si CNN, nu General Motors. Idei si propaganda, nu economie. Asta e stanga. Jean Francois Revel compara dreapta cu un elefant mare care munceste pentru binele tuturor si cara in spate o calauza ce-l conduce cu o nuielusa – Stanga. Cine e mai puternic? (…)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Stanga a facut revolutie culturala zeci de ani profitand de libertatea oferita de dreapta, de democratie. Democratia apara acum stanga de contrarevolutie! Dupa aia, democratia se va duce dracului! Stie drumul !

Le e frica insa de ce se intampla in Polonia si Ungaria! Se vede! Acolo, dreapta nu mai e preocupata doar de economie, de folosirea fondurilor europene, de promovarea imaginii pe plan extern, de ce-o sa zica “forurile internationale”, ci a inceput sa refuze dictatura corectitudinii politice, implementarea preceptelor LGBT si deconstructia identitara a multiculturalismului, venind cu un proiect de contrarevolutie culturala , bazat pe identitatea nationala, etnica  si religioasa, pe apararea familiei si a dreptului la viata. Un proiect identitar total opus “valorilor europene”! In Polonia si Ungaria, dreapta („elefantul”) da jos calauza din spate si ii ia nuielusa din mana! (…)”

Articolul integral la BogdanCalehari.Wordpress.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button