miracolul vieţii

Asociația Studenți pentru viață a organizat prima excursie din proiectul "Drumuri către viață"

Foto: Cătălin Apostol

Asociația Studenți pentru viață a organizat pe 13 și 14 Aprilie prima excursie din proiectul „Drumuri către viață”. Ținta a fost Așezământul pentru copii de la Valea Plopului – Valea Screzii condus de Părintele Nicolae Tănase.

Motivele pentru care astfel de drumeții sunt necesare și vor fi organizate și în viitor sunt schimbul de experiență, cunoașterea persoanelor care depun o activitate susținută în domeniul pro-vita și facilitarea comunicării între cei care doresc să promoveze valorile asociației sau se implică în activitățile desfășurate de aceasta.


Foto: Cătălin Apostol

Iată câteva impresii ale participanților:

A fost într-adevăr o experiență deosebită, o infuzie de realitate dură diluată într-un ocean de dragoste. Am simțit acolo dragostea ca pe o spirală ce crește spre cer. Începând de la îndemnul Domnului Iisus Hristos de la intrarea în „biserica cu trei altare”: „Lăsați copilașii să vină la mine”, dragostea Părintelui Tanase pentru viața aproapelui ia chipul mamelor cu burticile încălzite de soare care aleg să-și păstreze copiii, și a copiiilor ce cu dragostea și curățenia lor umplu de viață întregul loc. Și totuși în spatele fiecărui om de acolo sta o poveste, dar niciodată nu este una atât de fericită cum este a noastră, a celor care din când în când ne mai amintim și de ei.

Facă Bunul Dumnezeu să reușim cât mai des să arătăm și prin faptele noastre că suntem copiii Lui, și nu doar de pe vârful buzelor.”

Mihail Bostan

Foto: Ion Anton
Toamna trecută am cunoscut un prieten care nu putea vedea cu ochii trupești, dar în schimb avea lumină, bucurie și dragoste în suflet să cuprindă lumea întreagă. De la acest prieten am aflat mai multe despre copiii minunati de la Valea Plopului. Și mă simțeam rușinată că fiind atât de aproape de București, nu am ajuns și eu în acest loc “rupt din poveste”.


De atunci am promis că mă voi duce cu prima ocazie, orice ar fi. Iată-mă, asadar, plecată cu Asociația studenți pentru viața în acest scurt pelerinaj.

Grupul nostru de prieteni mi-a fost drag. De la fiecare în parte am învățat câte ceva. Nădăjduiesc însă să ne înmulțim ca număr de membri în Asociație ca să avem mai multă forță în voința noastră.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Dar să povestesc puțin și despre Valea Plopului, respectiv Valea Screzii (Valea bucuriei și a dragostei creștine).


Când am ajuns am fost așezați la masă cu copilași micuți și mai mari. Am rămas impresionată de cum mâncau cu furculița și cum se comportau la masă precum oamenii maturi. Se vedea “unire” la mesele lor. O adevarată masă a dragostei și a bucuriei creștine ortodoxe.


Foto: Mariana Nicolae

I-am surprins apoi pe copii jucându-se “mațele incurcate”, (jocul copilăriei). Am învățat cât de importantă este copilăria în viața unui om. (Și părintele Nicolae Tanase ne-a atras atenția la predică să fim atenți la creșterea copiilor și la copilăria lor).


Această priveliște m-a dus cu gândul la o mică povestioară. Un preot avea 8 copii care se jucau și un musafir l-a certat că a făcut atât de mulți copii, la care părintele răspunde: Care dintre aceștia trebuia să nu fie? ”Pe care trebuia să nu l am? Pe care să-l omor?….”


Pe care dintre aceștia copiilasi să l scot din joc? (mă gândeam eu) pentru că fiecare este unic în felul său de a fi.Foto: Cătălin Apostol

La “ascultare” nu am fost prea vrednică, pentru că a fost prima dată când am avut de plantat copăcei. Le-am făcut aproape pe toate în grădină, dar această muncă îmi scăpase până-n prezent. A fost minunat, dar noroc cu băieții care au purtat greutatea muncii.


Foto: Ion Anton

Drumețiile pe dealuri, bucuria mea, dar noaptea a fost superb. Stelele erau care de care mai strălucitoare. Noaptea, Valea Screzii este fascinantă. Discuția de sâmbătă seara mi-a plăcut cel mai mult, deoarece am învățat câte ceva de la fiecare în parte. Vă mulțumesc!


Foto: Ion Anton

Duminică dimineață a fost o slujbă minunată, m-am simțit “acasă”. Scaunele micuțe din Biserica am crezut inițial că sunt doar pentru copiilași. M-am înșelat. Au fost pentru toți cu mic cu mare. Dirijorul Bisericii ne-a primit cu dragoste și ne-a îndemnat să cântăm împreună. Este un foarte bun profesor de muzică pentru copii. Și eu mi-aș fi dorit să învăț să cânt la slujbe de la acest părinte.


Ce pot să spun altceva decât că ne-au primit cu toții cu brațele deschise. Ce mai rămâne de spus despre Părintele Nicolae Tănase, părintele copiilor? Eu cred că toată dragostea care a primit-o de la copii s-a imprimat adânc în sufletul acestui preot și când te îmbrățișează îți umple sufletul de toată această dragoste și bucurie. Îmi venea pur și simplu să nu mă mai dezlipesc de “brațele părintești” ale părintelui. Acest părinte seamănă cu un bunic adevărat din poveștile de copii. Cât de minunat lucrează Dumnezeu prin sufletele mari a acestor oameni de aici! Te minunezi pur și simplu și rămâi fără cuvinte.


Foto: Cătălin Apostol

Las în urmă bucuria acestei excursii, ca și cum am fost într-o poveste, cu speranța că o să mă întorc curând și cu nădejdea că mă voi folosi de ceea ce am învățat: să am bucuria unui copil, seriozitatea unui bunic, responsabilitatea față de cel de lângă mine putându-I în suflet pe toți cu dragoste și durere față de toți care au nevoie de noi și noi îi ocolim.


Foto: Mariana Nicolae

Dumnezeu să binechiverniseasca viața noastră și să binevoiască cu Îndurarea Să să ne ajute că fiecare dintre noi să lucrăm câtuși de puțin la ceea ce promitem, să fim împreună lucrători cu Dumnezeu la mântuirea noastră și a celor de lângă noi. Amin!


Mariana NicolaeAi o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button