avort

Arhiepiscopul catolic de Riga a fost în pericol de a cădea victimă unui avort

file2569934_macit_l

LifeSiteNews.com, 15 octombrie 2014

În 2002, când Letonia se pregătea să legalizeze avortul, un preot tânăr a trimis la un ziar central o scrisoare dramatică în care povestea că a fost aproape să cadă victimă avortului.

Intitulată „De ce am avut noroc”, scrisoarea tânărului preot catolic, actualmente Arhiepiscopul de Riga Zbigņevs Stankevičs, povestea cum o mătușă de a sa, medic, a încercat să îi convingă mama să îl avorteze, deoarece ea avea 40 de ani când l-a conceput. Dacă aceasta, catolică ferventă, ar fi dat ascultare acestui sfat în 1954, actualul arhiepiscop de Riga nu ar mai fi existat astăzi.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Biserica are datoria să apere dreptul tuturor la viață și nu poate rămâne tăcută când li se face o nedreptate celor mai vulnerabili oameni”, spune acesta într-o versiune prescurtată a acestei scrisori, publicată online.

În 2002 Letonia a legalizat avortul până în a 12-a săptămână de sarcină. Cu toate acestea, față de anul 1991, când au avut loc în Letonia 44.886 de avorturi la 34.633 de nașteri, în 2011 numărul avorturilor a scăzut la numai 7.000 pe an, datorită eforturilor mișcărilor pentru viață din respectiva țară baltică.

Traducere: Anamaria Popescu

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button