Uncategorized

Alexandra Nadane: „Pe lângă pandemia de Covid-19, avem și o pandemie de frică. Oamenii au nevoie de sprijin emoțional și de încurajare mai mult decât vă gândiți”

Sursă: Alexandra Nadane, Facebook

#stoppandemiafricii #solidaritateîntreoameni În pandemia de coronavirus, oamenii pot să facă lucruri pozitive. De exemplu, maghiarii renunță la rambursarea biletelor la teatre și spectacole care nu se mai țin, pentru a sprijini financiar artiștii și oamenii care pun în scenă spectacolele. În afara rugăciunii, cel mai accesibil lucru bun pe care îl putem face este să distribuim știri bune. Încurajați-vă prietenii și cunoscuții. Mulți oameni riscă să se îmbolnăvească de frică, înainte să ajungă la ei infecția cu Covid-19. Distribuirea știrilor care provoacă durere și îngrijorare a depășit cu mult gradul de breaking-news obișnuit. Pe lângă pandemia de Covid-19, avem și o pandemie de frică. Așa cum prima trebuie stopată, și a doua trebuie stopată.

Cred că trebuie să știm ce se întâmplă rău și să spunem și altora. Dar fără a spori epidemia de frică. E bine să vă gândiți la cei cărora fiecare știre de acest fel le adâncește nesiguranța, disperarea, depresia, tedințele de suicid ș.a.m.d. Da, există o criză din punct de vedere medical și al sănătății publice, dar e important să fim solidari, să ne gândim la binele celorlalți și să-i sprijinim. Altfel va apărea o criză socială în care vor crește conflictele, depresiile, divorțurile, sinuciderile, avorturile și alte comportamente de risc și nu avem nevoie de asta.

Sunați-vă prietenii, cunoscuții, părinții, bunicii. Oamenii au nevoie de sprijin emoțional și de încurajare mai mult decât vă gândiți. E o observație scrisă după o zi în care am avut mai multe discuții cu oameni care au avut nevoie de sprijin pentru a-și depăși teama.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button