avort

Alexandra Nadane: Ce spune un scor de 19-1 în zăpada din București despre emanciparea egalitaristă a femeii

de Alexandra Nadane, Facebook

Opriți emanciparea femeii prin eliminarea grijii față de ea! Vreau să cobor. Trebuie să fie și alte forme de realizare decât regresul.

Merg pe jos prin București, cu treabă, deci nu la plimbare. Pe trotuare, poteca pe zăpadă e cât să treacă un singur om. În rest, e zăpada mai mare. Unul din 20 de bărbați care au venit pe parcursul drumurilor din sens opus s-a dat puțin pe zăpadă să trec, toți ceilalți s-au așteptat să calc eu în zăpada mare ca să treacă ei. Iar cel care s-a oprit era mai in vârstă.

Nu mă simt deloc emancipată pentru că a trebuit să calc de 19 ori în zăpadă, alternativa emancipării egalitariste fiind să mă iau la ceartă sau să mă proptesc gata de bătaie cu cei 19 bărbați. Măcar atâta simț de conservare am.

Și un PS, observație din multele cazuri de femei în criză de sarcină pe care le-am cunoscut: așa s-a emancipat femeia și când i s-a spus că a câștigat „dreptul” de a fi liberă să facă avort, dar adesea în practică dreptul se dovedește a fi obligația de avorta atunci când bărbatul, tată al copilului, o presează să avorteze sau când, pur și simplu, îi întoarce spatele și îi spune clar că e treaba ei, să se descurce singură că el nu își asumă nicio responsabilitate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button