criza de sarcină

AJUTĂ puțin, SALVEAZĂ totul! România de mâine a intrat în cabinetul de consiliere temătoare, neștiind la ce să se aștepte…

de Redacția Stiripentruviata.ro

Aceasta este o poveste adevărată preluată de pe pagina de Facebook a centrului de consiliere pentru familii și sprijin în criza de sarcină „Sfânta Alexandra Împărăteasa” din București. Cazuri similare încep să apară zilnic și nu se pot rezolva fără puțină solidaritate. România de mâine are nevoie de puținul nostru pus laolaltă. AJUTĂ ȘI TU CU PUȚIN! Detalii la finalul poveștii.


A intrat în cabinetul de consiliere temătoare, neștiind la ce să se aștepte. Deși e însărcinată în 2 luni, este încă un copil. Părinții au plecat la muncă în străinătate în urmă cu 9 ani, ea și fratele au rămas în grija bunicii. La 14 ani când părinții au vrut să o aducă alături de ei, deși nu aveau o situație bună acolo, ea a refuzat deoarece avea școala de terminat și aici era acasă pentru ea, locul unde și-a făcut prieteni. I-a fost teamă că nu va reuși să învețe limba de acolo și să se adapteze.

Distanța i-a făcut să nu știe prea multe unii de alții, a fost nevoită să lucreze de la 14 ani, a suferit din cauza abuzului emoțional, fizic, sexual, viața a adus-o în conjuncturi din care a rămas cu traume despre care cu greu a vorbit azi.

De 2 ani are o relație, el lucrează în construcții fără contract, nu au o stabilitate din acest punct de vedere. Se bucură că va fi tată, în trecut ar mai fi putut să aibă copii, dar s-a ajuns la avort, acum și-ar dori acest copil.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ei îi este însă dificil să aducă un copil pe lume, gândindu-se că nu au condițiile necesare, că se mai întâmplă să fie jignită, să nu fie respectată, s-au despărțit, s-au împăcat, știe că îi va fi greu, că este într-o situație de instabilitate din mai multe puncte de vedere.

Astăzi se vor muta într-o casă pentru care vor plăti 400 lei/lună, unde au doar un pat și o sobă. „Doamna care ne-a pus la dispoziție casa este o fostă șefă de a mea, dacă vom întârzia cu plata chiriei e înțelegătoare. Dar, nu avem apă caldă, nu avem aragaz să încălzim, ne-ar trebui boiler, mașină de spălat, frigider, aragaz, un dulap, pături, lenjerie de pat.”

Ea are nevoie de vitamine pentru primul trimestru de sarcină, fiind minoră nu va putea beneficia de voucherele de la primărie. Își caută un loc de muncă ca vânzătoare (are experiență în domeniu).

De asemenea, au un singur telefon, după care nu se poate apela, este blocat ecranul și poate doar să primească apeluri.

În timp ce stăteam de vorbă, a sunat-o prietenul ei de pe telefonul unui coleg, întrebând dacă a făcut întreruperea de sarcină. ”Am găsit un centru care mă poate ajuta să cresc copilul.”

Am discutat apoi despre cum se poate interveni, care sunt resursele lor, care sunt dificultățile și ce se poate face pentru a trece cu bine această etapă din viața lor.

Dacă vrei să le fii alături, contactează asistentul social al Centrului Alexandra care se ocupă de cazul lui J. la numărul de telefon 0748885055 sau fă o donație către:

Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei
Cod fiscal: 36913780

Conturi:

RO79RNCB0082153361040001 LEI
RO52RNCB0082153361040002 EURO
RO25RNCB0082153361040003 USD
BCR Unirii


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button