opinii

Adrian Papahagi: „Sunt creștinii conservatori? Nici vorbă, sunt progresiști!”

de Adrian Papahagi, Facebook

 

„Creștinismul e cea mai mare revoluție din istoria umanității. Restul e reacțiune.

Sunt creștinii conservatori? Nici vorbă, sunt progresiști și reformiști. Sunt singurii care cer reforma morală radicală a fiecărei persoane, începând cu ei înșiși (nu, generic și deresponsabilizant, a umanității sau a celorlalți: liderii, „bogații”, „elitele” invidiate până li se ia locul).

Regresiștii sunt conservatori moral: ei vor păstrarea status quo-ului postlapsarian, adică, spus pe românește, menținerea lumii în păcat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Regresiștii, care se opun creștinismului, acceptă, până la proba contrarie, două porunci din Decalog (să nu ucizi, să nu furi), dar ar vrea să uite de celelalte.”

 

Citește mai multe opinii de Adrian Papahagi


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button