valorile familiei

A fost singură la părinți, dar apoi a născut 11 copii. Acum se apropie de 100 de ani și are 101 strănepoți

de Redacția Stiripentruviata.ro

Marguerite Koller, din Pennsylvania, SUA, a crescut singură la părinți, dar și-a dorit mereu o familie numeroasă. Astfel că, după căsătorie, ea și soțul ei au primit toți copiii pe care Dumnezeu i-a dăruit: 11 la număr. Acum, femeia, care va împlini 100 de ani în 28 noiembrie 2022, are 101 strănepoți.

Marguerite și William Koller au avut împreună 11 copii. Soțul a murit în 2008. Foto: Arhiva personală

Marguerite s-a căsătorit în 1942 cu William Koller, un veteran de război provenit dintr-o familie cu patru copii. Au născut 11 copii în 19 ani.

Au fost ani haotici, dar, cu siguranță, privind înapoi, nu i se pare că i-a fost greu.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Femeia, deși nonagenară, iar în curând centenară, pentru că va împlini 100 de ani, se străduiește să participe la toate evenimentele importante din familia extinsă.

Marguerite și William la începutul anilor 1942. Foto: Arhiva personală

Cu șase ani în urmă, au avut loc două nunți în aceeași zi (fiind foarte numeroasă familia, se mai pot întâmpla și astfel de situații). Dar Marguerite a ajuns la ambele, deși erau la o oră de condus distanță una de cealaltă.

La fel s-a întâmplat și cu ceremoniile de absolvire ale unor nepoate, la care a reușit să meargă simultan.

Marguerite Koller și strănepotul cu numărul 100 în vara acestui an. Între timp, în familia extinsă s-a născut și nepotul cu numărul 101! Foto: Arhiva personală

Cei 11 copii ai lui Marguerite și copiii acestora nu s-au îndepărtat prea mult unii de alții după ce și-au întemeiat propriile familii. S-au stabilit toți în același stat , Pennsylvania, și au dus mai departe modul de viață al familiilor numeroase.

„A fost o experiență extraordinară copilăria noastră”, a declarat pentru Washington Post una din fiicele femeii, pe nume Chris, a noua născută, acum în vârstă de 60 de ani.

„Am rămas prieteni buni chiar și după ce ne-am maturizat”, spune ea despre relația cu frații ei.

Modelul oferit de părinți a fost crucial pentru relația bine sudată dintre copiii lor, spune Chris. „Mama și tata aveau o relație extraordinară. Împărțeau treburile în gospodărie în mod egal, inclusiv gătitul și curățenia”, își amintește ea.

Lucrau împreună și în mica lor afacere de pompe funebre, și în gospodărie. „Reușeau să fie mereu împreună, mereu ținându-se de mâini. Mi-am dorit întotdeauna să am și eu o relație la fel de frumoasă cu soțul meu.”

„Iar noi aveam mulți frați și surori, aveam cu cine ne juca și aveam cui cere ajutor. Aceasta m-a făcut să-mi doresc mereu o familie numeroasă”, a mai declarat fiica. Aceasta a născut șase copii, care i-au dăruit deja 14 nepoți.

Toți copiii și nepoții femeii au familii numeroase și locuiesc în același stat, rămânând apropiați unii de ceilalți. Foto: Arhiva personală

Nepoții lui Marguerite Koller și-au însușit în mod natural aceleași valori pro-familie și pro-viață.

Unul dintre ei, Greg Stokes, în vârstă de 41 de ani, a crescut alături de opt frați și surori, are acum patru copii. „Provenind dintr-o familie numeroasă, mi-am dorit mereu să fiu înconjurat de copii. Cred că toți cei din familia mea și-au dorit mulți copii, datorită energiei și entuziasmului pe care îl aduc în familie.”

În prezent, fără William, plecat la Domnul acum, familia numără 214 suflete: Marguerite, 56 de nepoți plus soții sau soțiile lor, și 101 strănepoți. Nu toți apar în fotografia aceasta, făcută când William trăia, iar strănepoții erau mai puțini la număr. Foto: Arhiva personală

Altă nepoată, Chrissy, are 34 de ani și a născut strănepotul cu numărul 100.

„Indiferent de numărul membrilor familiei și de distanța la care aceștia se află la un moment dat, lecția pe care ne-au oferit-o bunicii a rămas înrădăcinată în noi”, spune ea.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button